Afbeelding

Diverz zet de komende weken extra in op het thema vuurwerk!

Algemeen

Tijdens verschillende activiteiten en inlopen, door heel Zwijndrecht en Heerjansdam, zal er aandacht zijn voor het thema vuurwerk. Er zullen gesprekken plaatsvinden met jongeren, ouders en buurtbewoners over het thema. Dit zal vooral gericht zijn op preventie. Denk daarbij aan de gevaren van illegaal vuurwerk, de jeugd zal enkele tips krijgen om veilig met vuurwerk om te kunnen gaan en er zal helder worden gecommuniceerd over waar vuurwerk mag worden afgestoken en waar er dit jaar een vuurwerk verbod geldt.

De jongerenwerkers van Diverz lopen vanaf 17 december t/m 31 december dagelijks op straat om met jongeren het gesprek aan te gaan over het thema. Daarnaast signaleren ze wat er leeft en speelt onder de jeugd als het gaat om vuurwerk en de aankomende jaarwisseling. De jongerenwerkers zullen tevens vuurwerk veiligheidspakketten uitdelen voorzien van een vuurwerkbril, oordoppen, aansteeklonten en een vuilniszak om alle afval weer op te kunnen ruimen.

Diverz wenst iedereen een veilige en een leuke jaarwisseling toe! Voor meer informatie over onze activiteiten kijk op www.diverz.info<http://www.diverz.info> of zoek ons op Facebook op!

Foto: Jongerenwerkers delen vuurwerk veiligheidspakketten uit.