Afbeelding

VVGZ krijgt lesje in effectiviteit

Algemeen

In de tweede bekerwedstrijd tegen zondag eersteklasser Unitas '30 uit Etten Leur speelden de Vogels met de volgende basis: Kloosterman - M. Swank, Zwang, Swart, Los - Tanriseven, Scheurwater, Tucci, Sewambar - Kuipers, J.Swank. Roodhorst en Kooiman waren beiden geblesseerd.

In het begin van de wedstrijd speelden de Vogels zeker niet onaardig maar tegenstander Unitas toonde zich al snel een geduchte tegenstander met goede, behendige aanvallers. Na 23 minuten de voorsprong van de gasten nadat een afgeketste cornerbal vanaf 18 meter snoeihard werd ingeschoten. Meteen daarna bijna de 0-2 toen Kloosterman al was gepasseerd, maar de trekbal weg gewerkt kon worden door Zwang. Die 0-2 viel wel even later: weer dartelden de gasten door de defensie en een speler ging in de zestien over het been van Tanriseven en de rake strafschop betekende 0-2.

Even later bijna de aansluitingstreffer toen Kuipers met een geweldige halve omhaal net over schoot, maar uit de tegenaanval was het aan de andere kant raak: wederom een hele snelle omschakeling, waarbij het middenveld veel te gemakkelijk kon worden over gestoken en de aangespeelde rechterspits kon alleen voor Kloosterman simpel de 0-3 binnen schuiven.
De Vogels kregen zo een lesje effectiviteit terwijl ze helemaal niet zo slecht speelden maar vooral het middenveld had grote moeite met de snelle omschakeling van de gasten. Verder weinig gevaar vanaf de lege rechterkant bij VVGZ waarbij alleen rechterverdediger Swank regelmatig goed in schoof. Pech voor VVGZ was de flinke enkelblessure voor de tot dan goed spelende Sewambar. Molenaar, die linksback ging spelen, was zijn vervanger; Los schoof door naar het middenveld.

In de 2e helft pakten de Vogels het wat energieker aan en waar gevreesd werd voor een grote oorwassing, kwamen ze goed terug. Meteen na de pauze de 1-3 van Swart die na een scrimmage uit een corner hard binnen schoot. Even daarna bijna de aansluitingstreffer: een prima passje van Tanriseven, die nu veel vaker de rechterkant bestreek, bereikte Kuipers maar de spits raakte het leder niet helemaal goed. In deze tweede helft dicteerde nu VVGZ maar tot echt grote kansen leidde dat vooralsnog niet. In de 65e minuut Messina voor Tucci en Wanders voor Jaap Swank, die een hoofdblessure opliep bij een botsing. De twee nieuwe aanvallers zorgen voor de aansluiting: de snelle Messina werd aan de rechterkant weggestuurd, de mooie harde voorzet vanaf de achterlijn werd knap binnen gekopt door Wanders. Zwang kwam voor Los en met een mini- offensief werd getracht de gelijkmaker te realiseren maar net voor tijd betekende een lepe vrije trap vanaf 16 meter over de muur de beslissing: eindstand 2-4. Ondanks de nederlaag geeft het vertoonde spel van vooral de 2e helft hoop en compliment voor de veerkracht in de tweede helft.

De tweede nederlaag betekent dat de Vogels zijn uitgeschakeld in deze poule (Yerseke en Unitas hebben beiden reeds 4 punten) en rest alleen nog de uitwedstrijd bij Yerseke.