Sinds twee weken repeteert Reflax weer in Cultureel Centrum Cascade, met afstand en extra maatregelen voor een zo veilig mogelijk gevoel.
Sinds twee weken repeteert Reflax weer in Cultureel Centrum Cascade, met afstand en extra maatregelen voor een zo veilig mogelijk gevoel.

Re-flax: Na maanden eindelijk terug in het theater.

Algemeen

Sinds 2 weken repeteert het Ambachtse koor “Vocal Popgroup Re-flax" weer in hun thuishaven “Cultureel centrum Cascade”. 

Na een laatste voorbereidende repetitie op 8 maart 2020 sloeg het noodlot toe nadatde overheid verbood om i.v.m. het Corona virus bijeenkomsten met meer dan honderd personen te houden. Drie uitverkochte shows “When love takes over” die gepland waren op 28 en 29 maart moesten worden gecancelled. De teleurstelling en verslagenheid bij het koor was groot. “We hebben hier keihard aan gewerkt en waren er echt helemaal klaar voor.” Aldus songcoach Jeffrey van der Vegt.

Wat nu: 
Al snel liep de agenda voor geplande optredens en festivals in de rest van het jaar leeg en stond het koor voor een lastige opgave om met elkaar de moed er in te houden en een alternatief programma te bedenken. Het bestuur had al snel “video conferencing” opgestart en de songcoach was aan de slag met de organisatie van on-line repeteren via “zoom meeting” Op die manier was het toch mogelijk om met elkaar contact te onderhouden en aangepast te repeteren. Gestart werd met on-line coaching sessies onder leiding van de bekende coach Robin van Beek van Vocal Center. Songcoach Jeffrey van der Vegt wisselde de wekelijkse “zoom meetings” af met enkele projecten. Zo werd door het koor het “Ambachtse volkslied” “Waar de Waal stroomt” opnieuw ingezongen en werden videoclips gemaakt van de nummers “Under one sky” en “Love shine a light”. Deze zijn te zien en te beluisteren via www.Re-flax.nl.

Het nieuwe normaal:
Nadat RIVM regels werden verruimd en werd toegestaan om buiten, op anderhalve meter, te repeteren werd ASWH bereid gevonden om gebruik te maken van hun buiten- accommodatie. Ref-lax had inmiddels strakke protocollen opgesteld en alle leden geïnstrueerd. Na de “Zoom sessies” was dit een verademing. Elkaar weer na maanden, ondanks de afstand, te kunnen zien en samen te zingen was op sommige momenten emotioneel. Zeker bij het zingen van mooie ballads als “Thankfull”. DVS stelde hun kantine beschikbaar om binnen RIVM normen, met elkaar na afloop van de repetitie nog even na te genieten.

“Geweldig, dat medeleven en de wil om elkaar te helpen deze tijd door te komen” is de dankbare reaktie van het bestuur van Re-flax. Sinds twee weken repeteert Reflax weer in Cultureel Centrum Cascade, met afstand en extra maatregelen voor een zo veilig mogelijk gevoel.

Vanaf de oprichting, 19 jaar geleden, houdt Reflax er haar wekelijkse repetities en voelt zich daar toch het meeste “thuis”.

Stippen op de horizon: 
Op 3 oktober aanstaande staat een opname voor een videoclip gepland in het Feyenoordstadion in Rotterdam. Het zingen op grotere afstand van elkaar is geen probleem omdat het koor sinds dit jaar een individueel monitoring systeem gebruikt. Ieder koorlid ontvangt het orkestgeluid direct via een eigen ontvanger. Deelname aan de World Choir Games in Antwerpen is verplaatst naar juni 2021. Ruim 70 leden van het koor hebben zich daarvoor ingeschreven. In 2021 bestaat Re-flax 20 jaar en werkt het koor toe naar een speciale jubileum-voorstelling. Voorzichtige planning november 2021.

Voor verdere informatie: www.Re-flax.nl

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.