Afbeelding

Milou en Minke pakken prijzen op de jaargangwedstrijd

Algemeen

Milou Filemon en Minke Olivia Bouman hebben uitstekend gepresteerd tijdens de jaargangwedstrijd zwemmen in Leiden. De twee zwemsters van ZZ&PC De Devel mochten samen met clubgenoot Pip Verhoeven en Leander Mourik deelnemen aan deze bijzondere wedstrijd. Het is een wedstrijd waar de beste miniorenzwemmers van Nederland met elkaar strijden. Je kunt het daarom zien als een Nederlands Kampioenschap voor deze jonge zwemmers. Dat Milou en Minke prijzen mee naar huis namen, was dan ook een geweldige prestatie. 

Door corona is deze wedstrijd enkele jaren niet doorgegaan en het was voor deze zwemmers daardoor de eerste keer dat ze konden deelnemen. Spannend, maar ook erg leuk! Pip mocht op twee afstanden uitkomen en zwom op de 100 wissel naar een prachtig persoonlijk record. Ze werd tweemaal 16e van Nederland. Leander zwemt nog maar kort, maar wist zich toch te plaatsen. Hij mocht uitkomen op de 400 vrije slag en zwom een heel mooi persoonlijk record waarmee hij twaalfde werd. 

Voor Milou werden de jaargangwedstrijden een groot succes. Ze kwam op maar liefst zes afstanden uit, ze zwom op alle afstanden een persoonlijk record en werd tweede op de 400 vrij en 100 vlinder en derde op de 200 vrij. Met drie prachtige prijzen keerden Milou terug naar huis.

Minke kwam op vijf afstanden uit, zwom vier mooie persoonlijke records en wist een prachtige derde prijs te pakken op de 100 schoolslag. Voor deze twee dames is dit een geweldige afsluiting van hun minioren tijd. Zij gaan volgend jaar uitkomen bij de junioren.

Naast deze vier toppers waren er ook twee zwemmers van ZZ&PC De Devel die net naast deelname grepen. Kris Westerhout en Ilvy Lodder hoopten op deelname maar eindigden als eerste reserve op de 400 vrij.