Afbeelding

Alle Ambachters welkom bij ‘Ambacht Sportief’

Algemeen

Sporten is gezond en maakt gelukkig. Door te sporten en te bewegen blijf je fit en soepel en kan je een lekker actief leven leiden. Ben je niet gewend om te sporten? Of schuif je het al een tijd voor je uit om ermee te starten? Neem dan nu de eerste stap en kom langs bij ‘Ambacht Sportief’! Je kan 10 dagen lang gratis en vrijblijvend kennismaken met allerlei verschillende vormen van sport en bewegen.

Tijdens de Nationale Sportweek van vrijdag 16 september t/m zondag 25 september 2022 ben je van harte welkom bij verschillende lokale sportverenigingen voor demonstraties, workshops, proeflessen, clinics en nog veel meer. Het initiatief ‘Ambacht Sportief’ is er voor alle Ambachters, kom dus gewoon aanwaaien bij een onderdeel van het programma dat jou aanspreekt. Sportervaring of leeftijd maakt niet uit, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven!

Greep uit het aanbod
Zo organiseert vv ASWH speciale voetbalavonden voor meiden en laat de club graag zien dat 60-plussers met plezier het veld opgaan voor een potje Walking Football. En wist je dat Biketrail een uitdagende sport is waarbij er met een fiets zonder zadel over obstakels wordt gereden? Bij de workshops van Hi5Ambacht (voor verschillende leeftijden) kan je het zelf komen proberen. Onder het motto ‘It’s fun to run’ organiseren de Inner Circle runners een hardlooptraining/clinic in groepsverband, zowel voor ervaren lopers als voor beginners. Trek de stoute schoenen aan en doe ook mee! Just Dymph organiseert workshops Dance & Relax en Body & Mind voor volwassenen, bij Just Dymph Kids kunnen kinderen van 2 tot 10 jaar en ouder meedoen met de proeflessen theater, dans, zang en acteren en Dancemix. Houd je van zwemmen en avontuur? Ga dan zeker kijken bij de demonstraties en lessen ‘Reddend zwemmen’ van de Reddingsbrigade: sportief, nuttig en leerzaam.

Eigenlijk is het te veel om op te noemen. Want natuurlijk is er ook bij gymnastiekvereniging Souplesse van alles te doen; turnlessen, Nijntje bewegen voor peuters, Freerunnen, fitheid voor 55+ dames. En bij Aikidovereniging Bushidojo kan je zelf beleven wat het betekent om een aikidoka te zijn. Van de kabouters en de jeugdgroepen, tot de jongeren en volwassenen; ook jij kan bij Bushidojo terecht voor een proefles. En verder? Loop voor nog meer balsporten eens binnen bij volleybalvereniging Vollido, voetbalvereniging IFC en korfbalvereniging DVS’69. Het complete programma met alle informatie (leeftijdsgroepen, locaties, tijden) vind je hier:
www.hi5ambacht.nl/sportakkoord/

Gratis en vrijblijvend
Naast het wedstrijdelement en het werken aan de conditie, gaat het bij sporten ook om de gezelligheid, het ontmoeten van anderen en het onderlinge sociale contact. Meedoen aan ‘Ambacht Sportief’ is gratis én vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast en kan op je gemak uitproberen welke sport je leuk vindt en welke sportclub of -vereniging bij jou past. Iedere deelnemer krijgt ook nog een handig cadeautje voor toekomstige sportmomenten.
Veel plezier!

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.