Afbeelding

Dorsman gaat voor tickets WK 2023

Algemeen

Van 1 t/m 4 december a.s. wordt in Rotterdam de RQM kwalificatie wedstrijd gezwommen voor zowel de valide als de paralympische zwemmers. De valide zwemmers proberen in deze wedstrijd tickets binnen te halen voor het WK 2023 in Japan en de paralympische zwemmers voor het WK 2023 in Manchester.

De zeer slechtziende zwemmer Rogier Dorsman (23), die op 12 jarige leeftijd van de een op andere nacht zeer slechtziend is geworden, gaat zich dit weekend focussen om 5 startbewijzen binnen te slepen. Op donderdag zwemt hij de 200m vrije slag (geen paralympische afstand voor het WK), op vrijdag zwemt hij de 100m. vlinderslag, op zaterdag 100m. rugcrawl en de 200m. wisselslag en op zondag 400m vrije slag en de 50m. vrije slag. Dorsman komt bij het Paralympisch team uit in de blindencategorie, waardoor hij zwemt met een zwart/verduisterend brilletje.

Ondanks dat hij op zijn laatste grote toernooi, het WK 2022 in Funchal, 7 medailles haalden uit 7 afstanden, zal hij vol aan de bak moeten om de gestelde limieten/startbewijzen te gaan halen.

Dorsman: ‘Ik heb er onwijs veel zin in om weer te gaan racen! We zijn deze week begonnen met taperen (minder km zwemmen om uitgerust te raken) dus ik hoop dat ik aankomend weekend heerlijk kan zwemmen en mezelf kan verbazen. En natuurlijk heb ik het doel: het behalen van 7 limieten voor het WK, waarvan 5 startplekken op dit toernooi. Na dit toernooi is het weer hard trainen en waarschijnlijk kunnen we dan in maart/april 2023 de overige limieten binnenhalen. Ik hoop zo vroeg mogelijk al mijn limieten binnen te halen om zo ontspannen mogelijk verder te werken naar het WK aankomende zomer.’

De afgelopen 6 maanden stonden vooral in het teken van trainen en 1 trainingstage in Turkije. Omdat er een langere tijd geen wedstrijden gezwommen zijn is het afwachten wat dit toernooi haalbaar is.