Martin & Martin
Martin & Martin

Spectaculair concert op twee orgels in Oude kerk Zwijndrecht

Kunst en cultuur

Op zaterdag 4 november 2023 om 20.00 uur geven de bekende organisten Martin Mans en Martin Zonnenberg een concert op het monumentale orgel van de Oude Kerk in Zwijndrecht in combinatie met een nieuw model Johannusorgel. 

Het programma begint met een Fanfare voor twee orgels die gecomponeerd is door Martin Zonnenberg. Daarnaast komen geestelijke liederen aan bod zoals Psalm 25 en Heilig, heilig, heilig. De organisten spelen ook elk afzonderlijk een improvisatie en tevens staat een doorlopende improvisatie op twee orgels op het programma. Klassieke orgelwerken passeren de revue in het Adagio van Beethoven en Boléro de Concert van Lefébure-Wely. De musici sluiten af met een vrolijke potpourri die ze vierhandig op het Johannusorgel ten gehore brengen. Een orgelconcert in de Oude Kerk is een ware belevenis vanwege het historische kerkorgel. Het Johannusorgel sluit hier naadloos bij aan weet de luisteraar eveneens te boeien. De klanken van het nieuwe type zijn gesampled van een kerkorgel en zijn niet van pijporgelklanken te onderscheiden. Het samenspel tussen beide organisten versterkt de impact van de muziek. Voor de luisteraar biedt het een avond ontspannen genieten in een sfeervolle ambiance.

Bijzonderheden:
Datum: zaterdag 4 november 2023
Aanvang: 20.00 uur, deuren open 19.15 uur
Locatie: Oude Kerk, Kerkstraat 49a, Zwijndrecht

Toegang in de voorverkoop:
€ 15,=. Kinderen t/m 11 jaar gratis.
Reserveren: www.martinmans.nl
of tel. 06-25391903

Ook kaartverkoop aan de kerk. Kortingsactie: Lezers van De Brug krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 2,50 en betalen € 12,50 voor een kaart. Voor online bestellingen geldt de actiecode: Brug411.