Lucrasoft-medewerkers delen kerstpakketten uit bij Hospice De Cirkel.
Lucrasoft-medewerkers delen kerstpakketten uit bij Hospice De Cirkel. Foto: Lucrasoft

Lucrasoft geeft kerstpakketten voor goed doel

Lokaal

Deze maand krijgt de jaarlijkse kerstpakkettenactie van ICT-bedrijf Lucrasoft een speciaal tintje. “Traditiegetrouw geeft onze firma al zijn medewerkers jaarlijks een kerstpakket. Dit jaar krijgt elke werknemer twee kerstpakketten; eentje voor zichzelf en eentje om weg te geven aan een goed doel. Voorbeelden zijn Hospice De Cirkel, de Voedselbank, Vluchtelingenwerk of een mantelzorger”, verduidelijkt Machteld de Rijcke, woordvoerster bij Lucrasoft. 

Het idee om een extra kerstpakket te geven is vorig jaar ontstaan. “In 2021 hadden we kerstpakketten over, waarna medewerkster Judith van Veen al snel voorstelde om ze weg te geven. Dat is gebeurd, en wel aan verschillende mensen die het goed kunnen gebruiken. De actie past bij Lucrasoft, want de organisatie vindt het belangrijk om de wereld slimmer en beter te maken. Dat doen we niet alleen met techniek en innovatie, maar ook door verschillende goede doelen te steunen. Zo merken we meteen ook dat geven minstens zo leuk is als ontvangen”, vertelt Machteld.

Een goed doel naar keuze
Niet alleen de medewerkers, maar ook de zakelijke relaties zullen merken dat Lucrasoft graag geeft. “Al onze klanten kregen tot dusver een traditioneel kerstcadeau, maar dit jaar krijgen ze een fles wijn met een Goededoelenbon. Op de bon staat een tegoed dat de klant kan besteden aan een goed doel naar keuze. Een overzicht biedt de website van de Nationale Goededoelenbon waar de klant kiest welk doel hij/zij wil steunen. Opties zijn grote internationale goede doelen, zoals Wereld Natuurfonds en Amnesty International of juist kleine stichtingen, zoals KiKa, het Armoedefonds of een kerkgenootschap”, zegt Machteld. Verder sponsort Lucrasoft onder meer de Ambachtse volleybal- en basketbalvereniging en doneert het bedrijf aan Children Asking dat zich inzet voor kinderen in onveilige gebieden.

Oude laptops opnieuw installeren
Lucrasoft draagt niet alleen financieel bij aan een betere wereld, maar ook op praktische wijze, weet Machteld. “Ons bedrijf leent elke week een van zijn busjes uit aan de Voedselbank. Verder hebben we ruimte voor de Stichting Laptop Opvang, opgericht door onze medewerker Steven Somer. Met zijn initiatief zamelt hij oude laptops in om ze opnieuw te installeren en voor een kleine vergoeding te geven aan scholieren, zorginstellingen of goede doelen. Veel collega’s hebben al eens geholpen met de herinstallatie onder genot van een pizza”, vertelt Machteld enthousiast. “Het idee is ontstaan in coronatijd toen veel scholieren geen of een verouderde laptop bleken te hebben. Dat belemmerde het volgen van online onderwijs”.

Jij bent goud waard!
De charitatieve initiatieven dragen bij aan het streven van Lucrasoft om het vriendelijkste ICT-bedrijf van Nederland te zijn. Dat menselijke aspect wil de firma graag versterken, vertelt Machteld. “We kijken ernaar uit om in 2023 verder te groeien en samen het verschil te blijven maken, want ‘iedereen is goud waard!’ Dat motto is meteen ook het thema van ons weggeef-kerstpakket.”