Directeur Wouter de Roon van SOL Admiraal Krommeweg plant samen met wethouder Ralph Lafleur de eerste boom van Het Kleine Reewegbos
Directeur Wouter de Roon van SOL Admiraal Krommeweg plant samen met wethouder Ralph Lafleur de eerste boom van Het Kleine Reewegbos Foto: SOL Admiraal

Het Kleine Reewegbos geopend door kinderen SOL Admiraal

Lokaal

Na een aantal keertjes van uitstel door weersomstandigheden was het donderdag 16 maart dan toch zover: de opening van Het Kleine Reewegbos door de kinderen van SOL Admiraal samen met wethouder Ralph Lafleur.

Het Tiny Forest Plantdag is een gezamenlijk initiatief van veel organisaties: SOL Admiraal, Hi5Ambacht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, buurtbewoners, IVN en groenvoorziening De Wit. Waar andere scholen wel eens afwachtend zijn, hebben de SOLs van SOL Ambacht direct initiatief genomen en het idee van dit Tiny Forest-project direct omarmd. “De kinderen en leerkrachten van SOL Admiraal hebben de afgelopen maanden diverse lessen gehad van specialisten van IVN-natuureducatie. Stuk voor stuk waren dat leuke lessen, zowel binnen als buiten”, vertelt directeur Wouter de Roon. En nu was het dan zover, de plaatsing van maar liefst 160 bomen op het terrein aan De Reeweg, tegenover het hoofdveld van ASWH. Het waren de kinderen van groep 6C van juf Mariëtte, aangevuld met enkele andere kinderen van SOL Admiraal, die bij de officiële opening aanwezig waren. Het waren directeur Wouter de Roon en wethouder Ralph Lafleur die mooie woorden spraken. “Als wethouder, maar ook als gewoon burger hecht ik enorm veel waarde aan het dichter bij de natuur brengen van de kinderen. Kinderen moeten gewoon weer vaker lekker met hun vingers in de aarde wroeten en daarbij ontdekken wat voor beestjes er wel niet in die aarde leven. Daarom vind ik het ook zo mooi dat de kinderen de afgelopen maanden en in de toekomst regelmatig lekker buiten les gaan krijgen. Want ook een rekenles met de jongere kinderen kan natuurlijk buiten: blaadjes tellen in plaats van blokjes tellen”, aldus een enorm enthousiaste wethouder. Ook Wouter de Roon onderstreepte deze woorden en zei dat de kinderen van SOL Admiraal hun eigen bos met veel passie zullen gaan verzorgen. Deze belofte werd kracht bijgezet door de prachtige amulet die zowel de directeur, maar ook juf Mariëtte en alle kinderen kregen uitgereikt. “Vanaf dat moment waren we dus echte Tiny Forest Rangers en verantwoordelijk voor Het Kleine Reewegbos”, aldus een trotse Wouter de Roon.

Na deze plechtigheid volgde het echte werk: het planten van de eerste boom. Het waren Wouter de Roon en wethouder Ralph Lafleur die gezamenlijk de eerste boom plantten. “Je zag de gespannen koppies van de kinderen. Die vonden het maar wat leuk. Het planten zelf vonden ze leuk, maar ook dat we zelf aardig in de klei wegzakten”, lacht de directeur. Daarna was het de beurt aan de kinderen zelf. Samen met alle aanwezigen mochten zij één of meerdere bomen planten. Het hoveniersbedrijf heeft in de loop van de dag de resterende bomen geplant. In totaal bestaat Het Kleine Reewegbos uit 160 bomen. De kinderen van SOL Admiraal zullen met grote regelmaat “hun bos” bezoeken voor onderhoud en lessen.

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.