Over een paar maanden beginnen zij aan een nieuw avontuur en zijn ze opeens “brugsmurf of brugpieper”.
Over een paar maanden beginnen zij aan een nieuw avontuur en zijn ze opeens “brugsmurf of brugpieper”.

Van oudste leerling naar brugsmurf

Lokaal

Voor veel kinderen in de groepen 8 breekt een spannende tijd aan. Momenteel zijn zij de oudste en grootste kids van de school. Over een paar maanden beginnen zij aan een nieuw avontuur en zijn ze opeens “brugsmurf of brugpieper”. Zover is het nog lang niet natuurlijk, want juist deze laatste maanden staan bol van de activiteiten. Dat kunnen Sanne-Lise, Sabrin en Kian van de groepen 8A, 8B en 8C van SOL Admiraal/Krommeweg alleen maar beamen.

Sabrin uit groep 8A begint eigenlijk gelijk met vertellen dat ze zich helemaal niet de oudste van de school voelt. “Er is voor mij helemaal niets anders dan in groep 7 hoor. Wat ik wel heel spannend vind is de eindmusical die we gaan doen. Stiekem hoop ik op een grote rol, maar wel zonder zang. Want zingen voor een volle zaal lijkt me echt doodeng”, vertelt Sabrin die in haar vrije tijd veel uurtjes doorbrengt bij korfbalvereniging DVS’69. “Na de zomervakantie ga ik naar HAVO/VWO op DevelsteinCollege. Ik denk dat het huiswerk wel een groot verschil gaat maken. Nu hebben we ook wel huiswerk, maar dat kost mij niet zoveel tijd. En ik vind het ook best spannend hoor. Een heel groot gebouw waar je de weg niet weet. Waar moet ik heen voor de volgende les? Maar dat komt zeker ook wel goed”, aldus de goedlachse Sabrin.

Datzelfde denkt Sanne-Lise uit groep 8B eigenlijk. “Ik ga naar het TTO op WalburgCollege en ik ben best benieuwd of het heel moeilijk gaat worden. Eigenlijk denk ik van wel, maar ik hoop dat ik nog genoeg vrije tijd overhoud om lekker te kunnen tekenen en te spelen met mijn tweelingzusjes. Momenteel voel ik me niet echt de oudste van de school hoor, zeker omdat ik zelf de jongste uit de klas ben. Ik ben het laatste jaar ook eigenlijk helemaal niet zo veranderd, vind ik zelf”, lacht Sanne-Lise. “De musical lijkt me wel heel tof. Ik hoef niet persé een heel grote rol, maar ik wil ook geen kleine rol. En als ik zou kunnen kiezen, dan liever niet zingen op het podium. Dat lijkt me namelijk echt wel eng. Waar ik ook naar uitkijk is het schoolkamp. Lekker een week met alle groepen 8 leuke, gekke en sportieve dingen doen”, vertelt Sanne-Lise.

Wie ook uitkijkt naar de musical is Kian uit groep 8C. “Mij lijkt het oefenen met elkaar gewoon enorm leuk. Dus eigenlijk niet alleen de musical zelf, maar ook the road to he musical. En in die musical zou ik elke rol wel prima vinden als ik maar niet solo hoef te zingen.” Na de zomervakantie gaat Kian naar de sportklas op DevelsteinCollege. “Ik vind sporten gewoon erg leuk. En dan hebben we twee uur extra gym per week. Van mijn zus heb ik gehoord dat de kluisjes soms ook hoog zijn, dus ik hoop maar dat ik een laag kluisje krijg. Want anders heb ik een probleem”, lacht Kian die zich ook enorm verheugt op het komende schoolvoetbaltoernooi. “Vorig jaar waren we eerste in Ambacht en werden we in de volgende ronde uitgeschakeld. Hopelijk dit jaar weer een leuk toernooi.”