Afbeelding

Vier jubilarissen SOL Admiraal Krommeweg in het zonnetje gezet

Lokaal

Met inmiddels ruim een eeuw onderwijservaring zijn een viertal leerkrachten van SOL Admiraal Krommeweg in het zonnetje gezet. Het waren de meesters Roald, Coen en Koen die samen met juf Claudia vele mooie woorden, maar ook een passend cadeau kregen.

Van dit kwartet zijn er twee, Koen en Claudia die iets meer dan 25 jaar geleden op obs De Bron kwamen werken en een jaartje later volgden Coen en Roald. En waar je bij veel onderwijsinstellingen en bedrijven ziet dat er nogal eens geswitcht wordt, is dit voor hen zeker niet het geval. Claudia stond de eerste jaren van haar onderwijs carrière nog volledig voor de klas. Nu is zij één van de drie intern begeleiders van SOL Admiraal/Krommeweg en staat zij nog één dag per week voor de groep. Coen is al heel lang een vast gezicht in de bovenbouw en ook een vast lid van de sportcommissie van de gemeente. De andere Koen, in de volksmond gewoon meester Koen met de K, is ook niet weg te slaan uit de bovenbouw. Hoewel, met ingang van dit schooljaar houdt Koen zich ook intensief bezig met het reilen en zeilen van de bezetting/vervanging etc van de kinderopvang. En meester Roald is vooral bekend van ………… tja waar eigenlijk niet van. Zullen we even wat opnoemen: De schat van SOL, Een Bron van Talent, musicals schrijven, posters maken voor SOL Admiraal/Krommeweg, het brein achter onze mascotte Admiraal Krommeweg, de jaarlijkse film met zijn groep, muziek arrangeren etc, etc. Kortom: Hét creatieve brein van SOL Admiraal Krommeweg.

Tijdens een gezellig samenzijn werd er voor het kwartet jubilarissen gezongen, er waren mooie woorden, er werd een pubquiz gespeeld en er waren mooie cadeaus.

Wie zijn oor te luister legt bij het viertal hoort geluiden als: “Ik kan mezelf echt enorm ontplooien op elk gebied. Ik heb een fantastisch team om me heen. Mijn collega’s zijn er op de werkvloer, maar ook daarbuiten. Binnen ons team staat gezelligheid voor en met de kinderen altijd voorop.” Deze geluiden klinken vooral directeur Wouter de Roon als muziek in de oren. “Wij vinden het van SOL Ambacht enorm belangrijk dat leerkrachten niet alleen lesboeren zijn, maar dat zij zich op alle mogelijke manier kunnen ontwikkelen. En dat kan op alle gebieden zijn. Zo heeft Roald heel veel al gedaan op het gebied van SOLve!IT, de lessen die draaien om de 21-eeuwse vaardigheden. Tegelijkertijd krijgt men de vrijheid om cursussen te volgen om zichzelf te ontplooien. Maar wij steken ook veel tijd in teambuilding. Elk jaar gaan we er een paar keer met elkaar op uit. Dat kunnen etentjes zijn, een pubquiz of iets anders. En met alle medewerkers van SOL Ambacht hebben we één keer per jaar een groot feest”, besluit Wouter die enorm trots is op dit kwartet, maar ook op alle andere teamleden. “Met elkaar hebben we er voor gezorgd dat SOL De Bron echt op de kaart staat en dat willen we ook zo houden.”