Afbeelding

Dordrecht Academy opent deuren van Kopgebouw tijdens open dag 12 april

Lokaal

Is een tweejarige hbo-opleiding iets voor jou? Dat kun je ontdekken tijdens de open dag van Dordrecht Academy op 12 april in het Kopgebouw in Dordrecht! Tijdens deze open dag staan docenten van de voltijd en deeltijd opleidingen klaar om vragen te beantwoorden.

Dordrecht Academy biedt verschillende 2-jarige hbo-opleidingen (Associate degrees): Engineering, Logistiek, Integraal Bouwmanagement, Pedagogisch Educatief Professional, Sociaal Werk in de Zorg in voltijd en deeltijd.

Open dag in Kopgebouw 
Op 12 april tussen 16.00 en 19.00 uur kun je bij Dordrecht Academy kennis maken met docenten en opleidingsmanagers. Zij beantwoorden alle vragen over de inhoud van de opleidingen, hoe de lessen in elkaar steken en wat je kunt doen ná het behalen van het Ad diploma. De open dag vindt plaats in het Kopgebouw op het Leerpark van Dordrecht. Bezoekers van de open dag krijgen zijn de eerste die een inkijk in dit splinternieuwe gebouw. Vanaf eind mei is het Kopgebouw de thuisbasis van Dordrecht Academy.

Wat is een Associate degree?
Associate degrees zijn tweejarige opleidingen op hbo niveau. Praktischer dan een hbo bachelor, theoretischer dan het mbo. Na het afronden van de Ad opleiding ontvang je een wettelijk erkend diploma op hbo-niveau waarmee je direct aan de slag kunt op de arbeidsmarkt. Zin om verder te studeren? Met je Ad kun je doorstromen in het derde jaar van een aansluitende hbo bachelor.
 
Voor wie is een Associate degree?
Heb jij (bijna) je havo-, vwo of mbo-diploma? En vind je 4 jaar doorstuderen te lang? Of heb je al een baan, maar wil je graag verder groeien? Dan is een tweejarige hbo-opleiding iets voor jou!

Afgestemd op de Drechtsteden
De opleidingen zijn powered by Dordrecht Academy en worden aangeboden door Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Christelijke Hogeschool Ede (CHE), maar dan afgestemd op de Drechtsteden. De inhoud van de opleidingen is gericht op de vraag van de werkgevers in de regio. Hierdoor sluit het onderwijs naadloos aan op de praktijk.