Afbeelding

Leer schaatsen de ijshockeyschool - Open dag op 7 januari!

Verenigingen

IJshockeyvereniging Dordrecht Lions begint het nieuwe jaar goed. Op 7 januari organiseert ijshockeyclub Dordrecht Lions een open dag van de de ijshockeyschool voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Wil jij leren schaatsen? Dan is dit je kans om gratis de coolste sport van Nederland te ontdekken!

Dordrecht Lions
Al ruim 40 jaar wordt de snelste teamsport van de wereld (ijshockey) in Dordrecht gespeeld. Niet altijd onder dezelfde naam, wel altijd met dezelfde passie. Sinds 2010 wordt er geschaatst op de ijsbaan in de Sportboulevard. Er zijn diverse seniorenteams actief, waarvan het 1e team in de Eredivisie uitkomt. Daarnaast zijn er diverse jeugdteams die uitkomen in de U17, U15, U13, U11 en U9 en een Juniorenteam. Om de kinderen voor te bereiden op het instromen in een jeugdteam is er een ijshockeyschool 1 en ijshockeyschool 2. In de lange geschiedemis van de ijshockeyclub zijn er al vele talenten ontwikkeld die uit mogen komen voor de Nederlandse selectieteams.

De Dordtse ijshockeyclub is zeker de laatste jaren hard bezig met het ontwikkelen van trainingsprogramma’s volgens de laatste normen van het NOC/NSF. Zo zijn zij één van de aangesloten sportverenigingen die vanaf de start al beleid voert volgens het Sportlief programma en staat het Positief Sportklimaat van het NOC/NSF hoog in het vaandel bij de club. Alle trainers en begeleiders hebben de officiële opleidingen gevolgd die aangeboden worden door IJshockey Nederland (de Nederlandse IJshockey Bond) waarbij veel aandacht wordt geschonken aan didactiek en pedagogiek. Dit alles om de jeugd zoveel mogelijk plezier en veiligheid te garanderen tijdens het beoefenen van deze veelzijdige sport.

IJshockeyschool
De Ijshockeyschool is voor jongens en meiden van 4 tot 10 jaar en heeft als doel de kinderen de best mogelijke introductie tot ijshockey voor- geschoteld te krijgen. De ijshockeyschool is de eerste stap van je carrière. Je kunt namelijk niet zomaar ineens goed schaatsen. Er is een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt. Bij het programma staan plezier maken en meedoen centraal. Je leert echter niet alleen de coolste sport te beoefenen, maar er wordt ook gewerkt aan vaardigheden van de kinderen die ze buiten de ijshockey ook nodig hebben. Denk hierbij aan de

ontwikkeling en begrip van samenwerking, ontwikkeling van coördinatie en motorieke vaardigheden en ontwikkeling van het zelfvertrouwen van het kind. Onze geschoolde en ervaren trainers begeleiden de kinderen hierin. Maar ook als je alleen maar goed wilt leren schaatsen is de ijshoc- keyschool bij uitstek geschikt!

Open dag
Op 7 januari, van 16:30 – 17:30 uur, is er een open dag van de ijshockeyschool in de Sportboulevard Dordrecht. Jongens en meiden van 4 tot 10 jaar kunnen gratis kennismaken met de sport. Als je deelneemt aan de open dag ontvang je een mooi aandenken aan deze dag; namelijk een puck. Daarnaast mag je na de open dag ook nog eens 3x gratis meetrainen met de ijshockeyschool (iedere zaterdag van 16:30-17:30 uur). Blijf je na 3x trainen bij de ijshockeyschool (met strippenkaart) dan ontvang je ook nog eens een gratis ijshockeystick t.w.v. € 49,95.

Voor meer informatie over de ijshockeyschool ga naar www.ijshockeyschool.nl en check je onze socials.

Afbeelding
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.