Afbeelding

Diverz wenst u smakelijk eten

Lokaal

Het is vrijdagmiddag kwart voor twaalf als er bij Pia Kock, woonachtig aan de Duinbeek, wordt aangebeld. Willem, vrijwilliger bij de maaltijdservice van Diverz, kondigt zich aan, “dag Pia, kijk eens wat ik hier voor je heb, twee overheerlijke warme maaltijden”. Pia glimlacht. Het is een beetje een speciale dag voor haar vandaag, want haar buurvrouw/mantelzorger, Mariska Hofstede, eet gezellig mee. Vergezeld van twee warmhoudboxen loopt Willem de keuken in, “wat is de bedoeling, Pia? Wil je dat ik de maaltijd voor je klaarmaak, het vlees even aansnij en het voor jullie opdien?”. “Ik ben heel blij met zo’n extra service Willem, maar vandaag doe ik dat”, reageert Mariska vriendelijk lachend. Onder een hartelijk ‘eet smakelijk, dames’ vertrekt Willem weer naar een volgend adres. 

Terwijl Pia de tafel dekt, opent Mariska ondertussen de boxen. “Wat ziet dat er heerlijk uit”, klinkt het enthousiast, “Diverz verwent ons weer met heel veel lekkers. Kijk die gebakken aardappeltjes eens, die doperwtjes, de witte kool en dat kipstoofpotje in rodewijnsaus. Per dag kan Pia kiezen uit wel vijf verschillende maaltijden in meerdere groottes, legt Mariska uit, “er is keuze uit aardappels, pasta of rijst. En natuurlijk zijn er ook soepen, toetjes, salades en vegetarische maaltijden. Wat ik vooral zo praktisch vind aan de maaltijdservice van Diverz”, gaat zij verder, “is dat het zo’n breed pakket aan service biedt. Voor Pia en voor mij als mantelzorger is het handig dat de maaltijd eventueel kan worden opgeschept en het vlees kan worden aangesneden en ook dat Pia geholpen wordt bij het invullen van de menulijst. Petje af trouwens voor die leuke en gemotiveerde vrijwilligers van Diverz die dat iedere keer weer doen. Wat ik ook heel goed vind is dat zij naast een praatje nog een beetje een oogje in het zeil houden. Voor veel ouderen betekent zo’n moment dan ook iets om naar uit te zien”.

“Het is lekker”, zegt Pia als zij voorzichtig met haar vork in de warme aardappeltjes prikt, “het lijkt wel of ik in een restaurant zit”. Dan legt zij uit dat zij altijd met plezier iets voor haarzelf klaarmaakte. “Ik hou van koken, maar op een gegeven moment ging dat niet meer. De klad kwam erin”, vertelt zij, “de buren om mij heen deden hun best en brachten mij vaak een maaltijd, maar dat lukte ook niet iedere dag”. “Totdat de diëtiste uitkomst bood”, vult Mariska aan, “zij kwam met het idee van de maaltijdservice van Diverz. Zo zijn wij gestart en nu krijgt Pia vijf dagen in de week een warme maaltijd geserveerd”. “Dit is echt de oplossing”, glimlacht Pia, “en het is goed voor mijn gezondheid. Ik kan je vertellen dat er al drie kilootjes bijgekomen zijn”. 

“Ik ben zo blij dat het goed gaat met Pia en dat ik als mantelzorger op deze manier iets voor haar kan betekenen”, vertelt Mariska, “dat had ik drie jaar geleden niet kunnen bedenken. Mijn man en ik hadden net onze hond Olaf, een kooiker, gekregen. Ik wist dat Pia altijd honden had gehad. Spontaan heb ik haar toen gevraagd of zij niet af en toe op Olaf kon passen. Dat wilde ze wel en zie ons hier nu zitten, buurvouw en buurvrouw”. Mariska glundert, “gekscherend zeg ik wel eens tegen Pia, eerst zorgde jij voor mijn hond en nu zorg ik voor jou”. 

“Ja, de maaltijdservice van Diverz is een schot in de roos”, zegt Mariska tenslotte, “naast de kwaliteit en de service zijn ze ook nog eens heel toegankelijk. Wil je het anders of een keer geen maaltijd dan is de maaltijdservice van Diverz daar heel soepel in en denken ze graag met je mee. Dat is superfijn!” 

Wilt u gebruik maken van de maaltijdservice van Diverz? Kijk dan op diverz.uwmaaltijd.nl of neem contact met de infobalie: 078 - 620 60 60 en vraag naar Antoinette Tuijtel.