Afbeelding

Heerjansdam kampioen na ware thriller

Lokaal

Heerjansdam hoefde zaterdag op de Molenwei ‘alleen maar te winnen’ van het gedegradeerde CVV Zwervers en dan was het kampioen van de 1e klasse C. De thuisclub kwam na 20 seconden!! al op voorsprong, wat echter geen rust bracht. De gasten gingen in het verdere verloop van de wedstrijd steeds beter voetballen, kwamen zelfs op een 1-2 voorsprong en die stand stond tot de 74e minuut op het scorebord. En toen nam Luke Homan Heerjansdam bij de hand en die scoorde twee keer in vier minuten: 3-2.

Heerjansdam schoot tegen CVV Zwervers uit de startblokken, vanaf de aftrap werd Jarno Visser op rechts aan her werk gezet en de snelle rechtervleugelverdediger zette laag voor op de bijgesloten Gert-Jan Plaizier en die knalde raak: 1-0 na 20 seconden! Maar die voorsprong bracht geen rust en ‘CVV’ ging steeds beter voetballen. Al ontsnapte de ploeg uit Capelle aan den IJssel wel een strafschop (15e minuut). Keeper Yordi Godijn haalde toch duidelijk Mathijn Valster onderuit in het strafschopgebied. Arbiter Groenendijk wilde echter van niets weten. In de 26e minuut werd het gelijk door O’Neal Maatsen, 1-1. Daarna was Plaizier tot twee keer toe bij zijn tweede goal van de middag. Beide keren was het: net niet. CVV Zwervers scoorde net voor rust wel door Chereau Chobin: 1-2. En toen vielen de vele toeschouwers even stil (concurrent RVVH stond toen met 2-0 voor).

Na de rust startte Heerjansdam met twee wissels, Milan van den Berg voor Antonio Ilic en Shedwin Martina voor Plaizier (en werd het 3-4-3). Heerjansdam kreeg weer grip op de wedstrijd, al bleef het oppassen voor de snelle tegenaanvallen. Na een half uur spelen raakte Mathijn Valster de bal in goede positie helemaal verkeerd en werd vijf minuten later bijna gelijk. Salim schoot bij het uitverdedigen tegen Visser op en de bal verdween bijna in het doel. Bijna, want keeper Godijn redde fantastisch met een snoekduik. Het publiek schreeuwde Heerjansdam naar voren en in de 67e minuut ging de bal op de penaltystip, toen Salim Mathijn Valster aantikte binnen de beruchte lijnen. Homan (amper fit om te spelen) bleef koel en schoot de bal achter Godijn: 2-2.

CVV Zwervers (hoe kan zo’n goed voetballende ploeg gedegradeerd zijn?) was even van slag en De Dammers sloegen direct weer toe. Na een lange bal van Visser kopte Milan van den Berg de bal door op de karaktervolle Homan, die zich daarna van twee tegenstanders ontdeed en scoorde: 3-2. Een handvol minuten later was Homan dichtbij een hattrick, keeper Godijn voorkwam dat. Een minuut later was Visser ook dichtbij een doelpunt, na een schitterende actie schoot hij rakelings over het doel.

In de 90e minuut ging het bijna nog mis, want een vrije trap van Marlon Oranje belandde tegen de lat en kwamen alle Heerjansdammers met de schik vrij. En toen daarna het laatste fluitsignaal klonk barstte een volksfeest los van spelers, staf en supporters. En om het feest compleet te maken: Heerjansdam 2 was ook kampioen geworden, na een fantastische inhaalrace na de winterstop.

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.