Afbeelding

Expositie “100 jaar Van Drimmelen”

Lokaal

De tentoonstelling “100 jaar Van Drimmelen” in de Vergulde Swaen biedt bezoekers een unieke kans om een fascinerende reis door de tijd te maken en de rijke geschiedenis van het familiebedrijf te ontdekken. Deze bijzondere expositie, die loopt tot en met 9 juli 2023, en vervolgens van 23 augustus tot en met 20 september 2023, werpt een schijnwerper op hoe Van Drimmelen zich heeft ontwikkeld van een kleine houthandel tot een toonaangevende leverancier van hoogwaardig hout en plaatmateriaal.

In een interview met Eric en Arjan van Drimmelen, twee van de drie huidige eigenaren van het bedrijf, vertellen zij over de rijke geschiedenis van Houtgroep Van Drimmelen en de bijzondere mijlpalen die het bedrijf heeft bereikt.

Vier generaties
“Het begon allemaal in 1923 toen, Pieter Cornelis (Piet) van Drimmelen, zijn houthandel oprichtte”, vertelt Eric. “Hij kwam uit een schippersfamilie, en na aanvankelijk actief te zijn geweest in de binnenscheepvaart, richtte hij zich later op de bouwsector met gezaagd hout. Na zijn overlijden namen zijn zonen, Hein en Nico het bedrijf over. In de jaren zestig kwamen de zonen van onze opa (Hein), Piet en Teun, aan het roer te staan. Als de vierde generatie hebben wij, samen met Pieter-Jan (broer van Eric) nu de leiding over het familiebedrijf.”
Ontwikkeling van het bedrijf
Gedurende de afgelopen eeuw heeft Van Drimmelen verschillende belangrijke gebeurtenissen doorgemaakt die hebben bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf. “In de beginjaren werden boomstammen per schip vanuit Duitsland aangevoerd en vervolgens in onze zagerij verwerkt”, legt Eric uit. “Na de Tweede Wereldoorlog hebben we ons bedrijf getransformeerd om aan de wederopbouwbehoeften van Nederland te voldoen. We hebben nieuwe loodsen gebouwd en geïnvesteerd in moderne houtbewerkingsmachines.”

Eric en Arjan vertellen verder over de stabiele jaren negentig, waarin Van Drimmelen een constant niveau van omzet en activiteiten handhaafde. “We hebben HBZ opgericht, dat later werd omgedoopt tot Hout- en Bouwproducten Van Drimmelen BV. In 2010 zijn we aangesloten bij de BouwPartner Groep, een samenwerkingsverband gericht op regionale professionals. En in 2016 hebben we de webshop Houtmarkt gelanceerd, die sindsdien een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt.”, vertelt Arjan.

Lokale betrokkenheid
Naast hun zakelijke activiteiten hechten de heren Van Drimmelen veel waarde aan de lokale gemeenschap. “We hebben een sterke band met Zwijndrecht en omgeving”, zegt Eric. “Veel van onze medewerkers komen uit deze regio en werken al vele jaren bij het bedrijf. Daarnaast ondersteunen we lokale sportverenigingen en initiatieven, omdat we ons verbonden voelen met de gemeenschap en graag willen bijdragen aan haar ontwikkeling en welzijn.”

De tentoonstelling “100 jaar Van Drimmelen” in de Vergulde Swaen” biedt bezoekers de gelegenheid om deze bijzondere geschiedenis van dichtbij te ervaren. Van een kleine houthandel tot een bloeiend familiebedrijf met een rijke traditie. Mis deze boeiende reis door de tijd niet en ontdek de belangrijke rol die Van Drimmelen heeft gespeeld in de houtindustrie.

Openingstijden De Vergulde Swaen:
Woensdag en zaterdag: 10.00 uur - 16.00 uur
Zondag: 14.00 uur - 17.00 uur

De tentoonstelling werpt een schijnwerper op hoe Van Drimmelen zich heeft ontwikkeld
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding