Afbeelding
Foto: Hi5Ambacht

Eerste week van de zomervakantiebij Hi5Ambacht

Lokaal

De vakantie was nog maar net begonnen of Hi5Ambacht trapte af met de week Natuurfestival met allerlei buiten, groene en duurzame activiteiten.

Natuurfestival-dag
Maandag was er een dag in het Jeugdspeelpark en het Sandelingenpark. 28 deelnemers verdeeld over groepjes waren gedurende de dag bezig met een workshop sedumdak maken bij Groendakcoach, een cleanup actie, stokspringen op het strand, de beweegroute in het Sandelingenpark en slootdiertjes vangen in het Jeugdspeelpark. Een blokkenschema waarmee de kinderen heel wat uur lekker mee bezig waren.

High tea met senioren
De high tea werd erg goed bezocht. Bij deze activiteit zorgden de deelnemende kinderen voor een heerlijke high tea voor bewoners in de Sophiastaete met zelf klaar gemaakte sandwiches, koekjes en thee.

Natuureiland Sophiaeiland
Met de pont vertrokken de kinderen en ouders vanaf de Veersedijk naar dit onbewoonde eiland. Onbewoond, dus een ideale plek voor vele dieren. Plus het feit dat er op dit eiland eb en vloed is werkt heel erg mee aan de biodiversiteit. Zo waren er lepelaars, grutto’s, kluten, dagpauwogen, bijen en vele kleurrijke bloemen. Een rondje wandelen duurde een uur en daarnaast kon ook nog het bezoekerscentrum worden bezocht.

Vliegers versieren
Hi5Ambacht had vele bouwpakketjes besteld die makkelijk in elkaar te zetten waren. Vervolgens konden de kinderen deze vliegers zelf naar hun eigen zin inkleuren om vervolgens gelijk of thuis uit te testen. Het was prachtig om alle ingekleurde vliegers te zien vliegen, een prachtige afsluiting van een prachtige week.

Hi5Ambacht wordt mede mogelijk gemaakt door de landelijke impulsregeling brede scholen, sport en cultuur.