Afbeelding

Zomerse tips voor je trouwe viervoeter tijdens de warmte

Lokaal

Wanneer het buiten warm is zoeken we massaal verkoeling op. Samen met je hond naar een meer of naar de zee. En ook in het bos is het lekker koel. Zorg ervoor dat een zomers uitstapje met je hond niet in het water valt. Wij geven je graag wat tips.

Veilig zwemmen
Veel honden koelen in de zomer graag even af in een meer of plas. Voor je het weet ligt je maatje al lekker in het water. Toch kan je beter eerst kijken hoe de kwaliteit van het water is. Aan het einde van de zomer kan er in natuurwater een gevaarlijke alg zitten, waar je hond erg ziek van kan worden.

Naar het strand
Gaat je hond mee naar het strand dan kan je gerust een extra tas voor je dier meenemen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed voor je hond, schoon water en een parasol. Controleer ook altijd vooraf of je dier welkom is op het strand naar keuze. Daarnaast is het handig als je niet voor verrassingen komt te staan, zodat je bezoekje aan het strand afgebroken moet worden.


Spelen met een stok
In het koele bos kan je hond zich even lekker uitleven. Ravotten met een stok is voor veel dieren het leukste wat er is. Toch zien dierenartsen in de zomermaanden een piek op het spreekuur van honden met stoktrauma. Wees daarom erg voorzichtig wanneer je hond speelt met stokken.

Heet asfalt
Als de temperaturen buiten stijgen, worden de stoep en het asfalt in een rap tempo warmer. Dit gaat veel sneller dan je denkt. Wist je dat de voetzolen van je hond door heet asfalt zelfs kunnen verbranden? Vermijd daarom wandelingen met je hond op het heetst van de dag en ga niet met je dier fietsen.

Heb je na het lezen van deze zomertips nog vragen? Neem dan contact op met Dierenkliniek Ridderkerk Ridderkerk (locaties o.a. in H.I. Ambacht en Zwijndrecht)

www.dierenkliniekridderkerk.nl
T. 085 – 273 19 19