De speciale musical ter ere van het 50-jarig bestaan, toepasselijk getiteld ‘De Gouden Bron’
De speciale musical ter ere van het 50-jarig bestaan, toepasselijk getiteld ‘De Gouden Bron’

SOL De Bron viert 50e verjaardag!

Lokaal

Precies 50 jaar geleden -in augustus 1973- was de opening van De Bron, toen geheten OLS De Bron (een onbedoeld, toevallig anagram voor het nu geheten SOL De Bron). Dit bijzondere jubileum gaat dit schooljaar uiteraard groots gevierd worden!

De Bron werd in 1973 opgericht door de destijds 27-jarige Wim van der Steen, en de eerste huisvesting was in twee noodlokalen aan de Jan Wissenslaan. Omdat het leerlingaantal snel toenam, kreeg de school een tijdelijk onderkomen in 1975, aan de Antoniuslaan. Dit was toen nog te midden van een polder, en het gebouw was enkel over planken bereikbaar! Al snel bleek dat ook dit gebouw te klein werd, en in 1980 kreeg De Bron het unieke gebouw van nu aan de Bekestein. In 1994 vond een fusie plaats met De Bestevaer aan de Tromplaan, en De Bron groeide op deze manier uit tot een school met 600 leerlingen, verdeeld over twee locaties. Met de totstandkoming van SOL in 2017 kennen de twee locaties van De Bron ook opvang vanaf 0-jaar, en is er een vloeiende samenwerking tussen opvang en onderwijs. De Bron heeft in de vijf decennia van haar bestaan een grote naamsbekendheid verkregen binnen Hendrik-Ido-Ambacht, en staat bekend om een team van bevlogen medewerkers en de vele bruisende activiteiten. Het is dan ook meer dan vanzelfsprekend dat een 50-jarig jubileum op grootse wijze gevierd gaat worden.

Directeur Evelien Korteland vertelt: ‘Sinds dit jaar ben ik directeur van De Bron, na het stokje te hebben overgenomen van Wouter de Roon. Een van mijn eerste missies is het 50-jarig jubileum van onze SOL, en dat is natuurlijk ontzettend mooi! Gelukkig heb ik in mijn team mensen die dit met beide handen willen aanpakken, en inmiddels hebben we dan ook een commissie die op volle toeren draait! Ik kan alvast verklappen dat onze meesters Coen en Roald bezig zijn met een speciale musical ter ere van het 50-jarig bestaan, toepasselijk getiteld ‘De Gouden Bron’. Deze musical wordt opgevoerd door tientallen van onze medewerkers, voor ál onze kinderen. Wanneer en hoe dit gaat plaatsvinden horen we binnenkort, maar dat het een groot spektakel gaat worden mag duidelijk zijn.’
Meester Coen Scheffers en meester Roald van der Laan vertellen: ‘Op De Bron is het niet ongewoon dat het team een musicaluitvoering doet voor kinderen. In de jaren ’80 en ’90 werd dit veelal door oud-collega Willem Eekhof opgezet, en sinds 2005 mogen wij deze taak op ons nemen.

Om met een team van collega’s een theaterstuk op poten te zetten -met spel, dans, zang, etc.- is gewoonweg uniek, en de grootschaligheid en passie waarmee dat op SOL De Bron gebeurt is ongeëvenaard. ‘De Gouden Bron’ wordt een musical die leuk moet zijn voor onze jongste én onze oudste kinderen. Een mooie uitdaging dus! Binnenkort starten de oefenavonden; dat alleen is al iets om naar uit te kijken!’

Naast ‘De Gouden Bron’ zullen nog meer activiteiten gaan plaatsvinden rondom het 50-jarig jubileum. Want dat De Bron 50 jaar bestaat, dat mag heel Hendrik-Ido-Ambacht weten!