Afbeelding
Foto: Patrick van Ruiven / sv Conventus

Leerzame wedstrijden voor handbalteams sv Conventus

Lokaal

De handbalteams van sv Conventus hebben hun leerproces afgelopen weekend goed voort weten te zetten. De eerste teams, die sinds dit seizoen vooral bestaan uit jonge spelers, toonden al duidelijk groei in het samenspel, maar kwamen nog tekort voor de overwinning.

Het eerste damesteam van Conventus trof zondag in Vlaardingen Twist, wat voor het jonge team de tweede kans was om in competitieverband op elkaar ingespeeld te raken. Het team kwam echter niet sterk uit de startblokken en kwam al snel op een 3 – 1 achterstand. Vervolgens verbeterde het spel en kwam Conventus mede dankzij mooie doelpunten van Mylene Groeneveld en Lindsey Keijzer tot een 11 – 7 ruststand. In de tweede helft konden de Zwijndrechtse speelsters nog niet de aansluiting vinden, maar deed als team wel waardevolle ervaring op. De wedstrijd eindigde dan ook in een 22 – 15 nederlaag.

Conventus Heren 1 speelde hun derde competitiewedstrijd eveneens tegen Twist. Waar het team in de voorgaande wedstrijden sterk startte, kwam het dit keer uiterst stoef op gang. Het benutte de kansen niet en keek na een kwartier al tegen een 7 – 2 achterstand. Vervolgens begon het Zwijndrechtse spel op gang te komen en bleken de snel spelende partijen erg aan elkaar gewaagd. Na een 11 – 6 stand in de rust, kwam Conventus veel sterker uit de kleedkamer en trok in zeventien minuten de stand weer gelijk tot 12 – 12. Het team kon deze lijn helaas niet voortzetten, doordat er teveel kleine fouten in het spel slopen, welke door de tegenstander genadeloos af werden gestraft. Ondanks de goede wedstrijd, liep de achterstand op tot 21 – 14.

Bij de tweede teams was er wel succes: Conventus’ tweede damesteam versloeg in een spannende wedstrijd Westlandia met 15 – 16, terwijl het tweede herenteam ondanks een goede wedstrijd met 35 – 22 van koploper Dongen verloor.