Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus
Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus

Sterke verdediging levert handbaldames sv Conventus de eerste overwinning op

Lokaal

De handbaldames van sv Conventus hebben zondag hun eerste overwinning van het seizoen behaald. Voor eigen publiek versloeg het team Hercules, mede dankzij een ijzersterke verdediging in de tweede helft. Het eerste herenteam van de Zwijndrechtse vereniging kwam tegen Hercules juist tekort.

Bij de dames leek het een zware, maar spannende te worden; vorig jaar werd er nog twee maal van Hercules verloren. In de eerste helft kende het team nog grote problemen om grip te krijgen op de sterkste speelster van Hercules, maar kon zelf ook veelvuldig de keepster van de tegenstander passeren. Na een spannende strijd keken de Zwijndrechtse dames bij rust tegen een nipte achterstand aan: 10 – 11. Voor de tweede helft zette coach Patrick van Ruiven de puntjes op de i, waarna het team de tweede helft erg sterk startte. Mede dankzij een ijzersterke verdediging, goed keepwerk in het doel en misschien nog wel beter teamwerk zou de tegenstander nog maar vier punten weten te scoren. Zo kon Conventus de voorsprong verder uitbreiden tot een uiteindelijke 20 – 15 overwinning.

Het eerste herenteam van Conventus had het zondag lastiger tegen de heren van Hercules, die voor de wedstrijd nog ongeslagen waren. In het eerste kwartier bleken beide partijen nog aan elkaar gewaagd, met een 5 – 5 stand. Vervolgens begon Conventus te gehaast spelen, wat resulteerde in balverlies en vervolgens veel tegendoelpunten. Zo liep de achterstand voor rust op tot 6 – 18. In de tweede helft pakte het nog jonge team het goede spel weer op en ontstond er een leuke wedstrijd, waarbij Conventus door goed uitgespeelde aanvallen dichterbij kroop. Desondanks bleven slordigheden in het spel voorkomen, wat de tegenstander weer kansen gaf. Zo eindigde de strijd uiteindelijk in een 16 – 30 nederlaag.

De tweede teams van Conventus kenden een goede dag. Het tweede damesteam behaalde tegen SDS’18 met 30 – 11 een ware monsterzege, terwijl het tweede herenteam in een spannende strijd met 17 – 16 net van HV Bommelerwaard won.

Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus