Afbeelding
Foto:

Twirlvereniging Celebration naar de Nederlandse Kampioenschappen Twirlen 2023!

Lokaal

Afgelopen weekend 18 en 19 november vonden de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen Twirlen plaats in Almere. Alle deelnemers uit verschillende categorieën en leeftijdsklassen probeerde hier een plaats te bemachtigen in de top 15 voor een NK-ticket! Sam Euser, Aminda Geerards, Isa van Gelder, Yselle Kleingeld en Dianne Kerkhof hebben hun beste routines laten zien met een prachtig resultaat.

Sam Euser nam het op tegen maar liefst 26 tegenstanders en heeft een plek in de top 15 weten te bemachtigen. Zware concurrentie maar uiteindelijk toch op een prachtige 11e plek geëindigd.

Aminda Geerards nam deel in een categorie met maar liefst 36 tegenstanders. Het harde werken bezorgde haar een mooie 14e plaats in de top 15 wat betekent dat zij met haar dance twirl routine door mag naar de NK. Daarnaast heeft zij zich al eerder weten te plaatsen met haar 2-baton en Artistic twirl onderdelen.

Isa van Gelder is op het onderdeel 1 baton geëindigd op een geweldige zevende plek in een moeilijke pool. Ook zij neemt dus ook een NK-ticket mee naar huis. Daarnaast had zij al een NK-plaatsing weten te bemachtigen met haar duo partner Yselle Kleingeld.

Yselle Kleingeld is naast haar Duo met Isa van Gelder ook met haar 1-baton routine door naar het NK. In dezelfde pool als Isa van Gelder is zij op een prachtige tweede plaats geëindigd. Met haar dance twirl is zij beloond door de jury met een eerste plaats. Maar dat is nog niet alles want met haar super-x-strut onderdeel heeft zij zich een vierde plaats weten toe te eigenen waarbij ze in de tweede ronde mee mag doen en kans maakt op een EK-ticket!

Dianne Kerkhof, coach bij Celebration Zwijndrecht, komt uit voor de Rainbows in Roosendaal. Ook zij heeft met haar routines prachtige resultaten behaald in de topklasse van de Twirlsport. Ondanks pittige concurrentie is zij in de dance twirl categorie geëindigd op een zevende plaats. Voor het onderdeel Super-X-Strut heeft zij zich al weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap! Daarnaast heeft zij zich ook nog weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in januari met haar teamgenoot Chantal Verschoor en met maar liefst 4 team onderdelen.

Het largeteam van Celebration Zwijndrecht heeft eerder dit jaar ook plaatsing weten te bemachtigen. Dit betekent dat bijna alle leden van onze mooie vereniging aan de Nederlandse Kampioenschappen mogen deelnemen.

Deze vinden plaats in het weekend van 9 en 10 december en het weekend van 6 en 7 januari.