Foto: Kevin Rosendahl
Foto: Kevin Rosendahl

KBS Toermalijn de gezondste school van Zwijndrecht!

Lokaal

Afgelopen maandag 20 november kreeg de Toermalijn een certificaat van de gezonde school uitgereikt door wethouder Ronald de Meij voor het behalen van 5 sterren. Een mooie beloning voor de inzet van de basisschool op het thema gezondheid! De Toermalijn heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan hun ambities en hebben zo hun aantal sterren van 3 naar 5 weten te brengen. Dit werd dan ook samen gevierd met leuke activiteiten van Toppie op het schoolplein en in de gymzaal én een lekker stuk fruit voor alle kinderen dat beschikbaar was gesteld door de Lidl.

Wethouder de Meij vertelde dat hij er trots op is dat hij het certificaat mag overhandigen en hoopt dat meer scholen het voorbeeld zullen volgen: “Ik ben trots op het feit dat de Toermalijn het thema gezondheid heeft geborgd in hun beleid met als beloning deze mooie prestatie van 5 sterren. Hopelijk worden hierdoor meer scholen gestimuleerd om gezondheid hoog op de agenda te plaatsen.”

Sterrenmeter
Gezonde jeugd, gezonde toekomst is het uitgangspunt van JOGG, waar we als gemeente samen met de GGD ZHZ graag bij aansluiten. Onder het motto ‘It takes a village to raise a child’ werken we met veel organisaties aan het gezonder maken van de leer- en leefomgeving van kinderen. Veel scholen en kinderopvangorganisaties werken al met ons samen op de vier verschillende JOGG-thema’s: water drinken, bewegen, gezonde voeding en slapen. Om inzichtelijk te maken hoeveel de scholen en opvangorganisaties al doen op deze thema’s, hebben we de Sterrenmeter ontwikkeld. Afhankelijk van de activiteiten en ambitie op dit gebied kunnen 3, 4 of 5 sterren behaald worden. Kijk voor meer informatie over de Gezonde School op:
www.gezondeschoolzwijndrecht.nl

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.