Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus
Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus

Handbaldames sv Conventus maken het de koploper moeilijk; zege voor de heren

Lokaal

Op een dag dat de handbaldames en –heren van sv Conventus tegen S.V. Twist speelden, hebben de teams goed hun groei over het seizoen laten zien. Het eerste damesteam wist het de leider in het kampioenschap erg lastig te maken en verloor nipt, terwijl de handbalheren hun tegenstander wisten te verslaan!

Het eerste damesteam wist dat het met Twist lastig zou worden, de uitwedstrijd werd nog met 23 – 15 verloren. Conventus begon de wedstrijd echter sterk. Een goede verdediging gaf de tegenstander weinig kansen om te scoren, waardoor het een intense en spannende wedstrijd zou worden. Uiteindelijk was het Twist die met 17 – 19 aan het langste eind trok, maar de wedstrijd toonde wel de enorme groei die gemaakt is door Conventus’ damesselectie.

Het eerste herenteam had vooraf tegen Twist betere kansen: de tegenstander stond slechts twee plaatsen boven het Zwijndrechtse team. Twee eerdere ontmoetingen – één keer buiten en één keer binnen – werden verloren, waardoor het team uit was op revanche.

Met Rob Baaijens als coach – de vervanger van de geblesseerd Rogier van Toorn – speelde het team een goede wedstrijd en liep al snel uit naar een 7 – 4 voorsprong. Twist kwam nog terug tot 9 – 8, maar mede dankzij een sterke verdediging wist het team de eerste helft af te sluiten met een 13 – 11 voorsprong. In de tweede helft bleven de spelers ervoor knokken en wisten zo de voorsprong verder uit te bouwen tot een 27 – 22 overwinning.

Het tweede damesteam was zondag eveneens succesvol; het won met 23 – 11 van Westlandia, terwijl het tweede herenteam niet in actie kwam.

Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus