Afbeelding

Handbalheren sv Conventus geven mogelijke zege uit handen

Lokaal

De handbalheren van sv Conventus hebben in hun eerste wedstrijd van 2024 een mogelijke overwinning uit handen gegeven. Het team kon in de eerste helft goed meekomen met tegenstander Oliveo, maar liep in de tweede helft achterstand op.

De selectie van Conventus wist dat de wedstrijd tegen Oliveo geen eenvoudige zou worden: eerder werd de uitwedstrijd met 25 – 14 verloren. Daarnaast had een deel van het team eerder op de dag al met Conventus’ tweede team meegespeeld.

Desondanks speelde het Zwijndrechtse team een sterke eerste helft. Het team werkte hard voor elkaar en wist zo de tegenstander goed onder druk te zetten. Bij een 13 – 14 ruststand leek van alles mogelijk te zijn, maar de tweede helft zou aanzienlijk stroever verlopen. Er slopen teveel fouten en verkeerde keuzes in het spel, terwijl de eerdere wedstrijd sommige spelers ook op begon te breken. Zo begon kwam het team op een steeds grotere achterstand en verloor met 19 – 25.

Conventus’ tweede herenteam bleef eveneens puntloos door met 17 – 29 van Avanti te verliezen. Het tweede damesteam deed betere zaken en won met 17-11 van HVOS.

Afbeelding