Afbeelding

Geld City Swim Dordrecht voor leukemieonderzoek in het ASz

Lokaal

Een donatie van 10.000 euro van City Swim Dordrecht wordt door het Albert Schweitzer ziekenhuis ingezet voor onderzoek naar de beste behandeling van chronische myeloïde leukemie. Het bedrag is een deel van de opbrengst van 120.000 euro van de zesde editie van Swim to Fight Cancer in Dordrecht, vorige zomer. 

Het zwemevenement vindt in verschillende steden plaats onder aansturing van KWF Kankerbestrijding, die ook de sponsorgelden verdeelt. “Sinds vorig jaar mogen wij een deel van onze lokale opbrengst zelf toekennen aan een doel op het gebied van kankerzorg in de regio”, vertelt directeur Pieter van ’t Zelfde van stichting City Swim Dordrecht. “Daarvoor hebben we de zeer actieve leukemieafdeling van ons eigen ziekenhuis uitgekozen.”

Internist-hematoloog Peter Westerweel vertelt dat de bijdrage zeer welkom is voor het onderzoek van arts-onderzoeker en promovendus Arjen Yousefi. Westerweel: “Hij onderzoekt met een nieuwe, supergevoelige techniek wanneer welke patiënt met leukemie kan stoppen met medicatie, omdat de ziekte ver genoeg is teruggedrongen. Ook onderzoekt hij waarom sommige patiënten met leukemie niet goed reageren op sommige vormen van chemotherapie.”

Het Albert Schweitzer ziekenhuis dankt de organisator en alle deelnemers hartelijk voor de steun. Intussen staat de volgende editie van Swim to Fight Cancer Dordrecht alweer gepland, op zaterdag 31 augustus in het Wantij. Deelnemers kunnen zich vanaf 20 april inschrijven op de website dordrecht.swimtofightcancer.nl.

Op de foto v.l.n.r. Joost Reijns (landelijk directeur Fight Cancer), Pieter van ’t Zelfde (directeur City Swim Dordrecht), Peter Westerweel (internist-hematoloog), Arjen Yousefi (arts-onderzoeker), Mark-David Levin (internist-hematoloog) en Erik van Heijningen (voorzitter City Swim Dordrecht).