Van 5 tot en met 14 april is het weer Kindermuziekweek!
Van 5 tot en met 14 april is het weer Kindermuziekweek!

Kindermuziekweek in Cascade

Lokaal

Van 5 tot en met 14 april is het weer Kindermuziekweek! Dit viert Cascade met een week boordevol muziekactiviteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Kom jij ook luisteren en meedoen?

De Kindermuziekweek start iets vroeger in Cascade, namelijk al op woensdag 3 april met de feestelijke voorleesopera ‘Hup Herman’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Een prentenboek, twee spelers en muziekinstrumenten zijn de ingrediënten voor deze voorstelling van de Nationale Opera. Vrijdag 5 april om 09.45 uur bezoek je samen met je peuter een muzikaal avontuur voor de allerkleinsten (van 0 tot 4 jaar), een speciale editie van het Ukkieconcert in het teken van de Kindermuziekweek. 

Heb je altijd al iets met drums of slagwerk willen doen? Kom dan in Cascade meedoen aan de swingende workshop djembé. Deze prachtige trommel uit West-Afrika zet iedereen met zijn krachtige ritme in vuur en vlam. Het leuke van dit instrument is dat eigenlijk iedereen er meteen iets op kan spelen. Je zult verbaasd staan van je eigen ritme! Deze workshop is op dinsdag 9 april om 16.30 uur, in samenwerking met de Ambachtse muziekschool. In de voorstelling ‘Koning van Katoren’ (naar het gelijknamige jeugdboek van Jan Terlouw) leest het Katorenensemble het bekende verhaal voor, omlijst met inspirerende muziek. De kinderen beleven de spannende opdrachten van de hoofdpersoon Stach, waarbij ze worden uitgenodigd om actief mee te doen met de muziek bij het verhaal. Kom genieten van deze prachtige voorstelling (geschikt voor kijkers vanaf 7 jaar) op woensdag 10 april, 15.00 uur. Trommelen, tingelen, klepperen, rinkelen en ratelen: in de Muziekspeeltuin maakt alles geluid! Ben je nog niet zo muzikaal? Geen probleem! Het leuke is dat je nog niks hoeft te kunnen. Alles gaat (bijna) vanzelf. De Muziekspeeltuin bezoek je in Cascade op vrijdag 12 april, 10.30 uur. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen dingen uitproberen, experimenteren en ontdekken. Een leuke eerste kennismaking met muziek! 

Kijk voor meer info en kaarten op de website: www.stichting-cascade.nl