De spelers van Passion4kids nemen het dankbare applaus in ontvangst
De spelers van Passion4kids nemen het dankbare applaus in ontvangst

Indrukwekkende uitvoering Passion4kids

Lokaal

Afgelopen woensdag werd op een groot podium in het Baxpark in Hendrik-Ido-Ambacht onder grote belangstelling met succes voor de tweede keer Passion4kids, het verhaal van de lijdensweg van Christus, uitgevoerd. Wij vroegen enkele hoofdrolspelers en organisatoren na afloop naar hun indrukken en ervaringen.

Half jaar voorbereiding
Vanaf de zomervakantie zijn leerlingen van goep 5 tot en met 8 van de 3 kindcentra De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs al druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de uitvoering van Passion4kids, het paasverhaal over de laatste uren van het leven van Jezus en van hoop voor de toekomst. Het paasverhaal wordt namelijk aan de hand van moderne popnummers door de kinderen gezongen en dat vereiste vooraf heel wat oefening voor de 11  hoofdrolspelers en 22 koorleden.

Indrukwekkende uitvoering
Passion4 kids begon met een tocht met een verlicht kruis vanaf christelijk kindcentrum De Tweestroom naar het Baxpark. Daar was Patrick van der Giessen, burgemeester van Ambacht, de verteller van het passieverhaal. Op grote videoschermen werden in Ambacht opgenomen filmbeelden getoond waarin geluidopnames waren gemonteerd, die door het koor enthousiast werden meegezongen. Ronduit indrukwekkend waren de live optredens van de hoofdrolspelers. Zowel solo, als duo en zelfs als trio zongen Roben (als Jezus), Roos (als Maria), Sanne (als Judas), Elin (als Pilatus) en Sophie (als Petrus) op zeer overtuigende en ontroerende wijze een aantal verschillende, op de muziek van moderne popnummers gebaseerde, passieliederen. De inspanningen van alle artiesten werd door het publiek beloond met een daverend applaus.

Een echte teamprestatie
Spannend was het zeker, vertelden de 5 solisten direct na afloop van hun optreden. “We waren best zenuwachtig en ook een beetje bang om bijvoorbeeld onze tekst te vergeten, maar gelukkig is alles goed gegaan en daar zijn we maar wat blij om”, aldus de 4 meisjes en 1 jongen van 10 en 11 jaar, waaruit het team van solisten bestond. “Het lijkt voor het publiek allemaal zo makkelijk te gaan op het toneel, maar we hebben er echt een half jaar keihard aan moeten werken, voordat we zo ver waren”. Door het intensieve samenwerken is het team in die tijd uitgegroeid tot een echte vriendengroep. “Alleen door goed samen te werken hebben we deze prestatie kunnen leveren. Alleen was het ons nooit gelukt”, aldus het Passion-team. Of ze aan een volgende Passion weer mee willen doen? “Helaas zitten wij de volgende Passion4kids op de middelbare school, maar anders zouden wij dat zeker weer doen”.

Trots, trots en nog eens trots
“Wat ben ik trots op de prestatie van het koor”, aldus vocal coach Rowan van Kanten. “De manier waarop ze zich op het toneel helemaal overgaven en het enthousiasme, waarop ze zongen en waarop ze zich op het toneel vrij bewogen, geweldig”. Trots waren ook de ouders, broers, zusjes en andere familieleden en de klasgenootjes, die vanachter de hekken bibberend van de kou het schouwspel met spanning gade hadden gelagen. En trots waren zeker ook alle collega’s van de 3 PIT-kindcentra, die nauw betrokken waren bij de organisatie. “Meedoen aan Passion4kids is zo goed voor de ontwikkeling van de kinderen”, aldus Ronald van der Veen, directeur van kindcentrum De Tweesprong, de initiatiefnemer van de uitvoering van Passion4kids en projectleider vanaf de eerste tot en met deze 8e editie. “Ik sta er steeds weer van te kijken, welke talenten er in onze kinderen schuilen, hoe ze zonder schroom op een podium hun talenten tonen en hoe zij zich inleven in dit prachtige verhaal van geloof, hoop en liefde”. Op naar de volgende Passion4kids!   

Tekst: Jan O’teur
Foto’s: Anneke Guis

Het koor leverde een belangrijke bijdrage aan Passion4kids
5 hoofdrolspelers werden na afloop door De Brug geinterviewd