Afbeelding

Fantastische Girlsday van de o.b.s De Twee Wieken bij Verkerk

Lokaal

Op donderdag 11 april was het dan zover. De Girlsday laat de meisjes kennis maken met de beroepspraktijk van bèta, techniek en IT. Verschillende technische bedrijven zetten hun deuren open voor basisschool groepen en eerstejaars voorgezet onderwijs.

Elk jaar doet onze school daar graag aan mee. Deze keer werden we uitgenodigd door Verkerk en werd dit georganiseerd door de dames die daar werkzaam zijn. De meisjes kregen te zien en te horen wat er allemaal voor technische hoogstandjes bij Verkerk werden gemaakt. In de zorg, beveiliging en andere projecten. Daarna vertelden er 2 dames wat zij voor opleiding gevolgd hadden en wat zij maakten of deden bij het technische bedrijf. De kinderen waren en werden erg enthousiast door hun verhalen. Ze stelden vragen of vroegen wat er nog meer gedaan werd.Na een quiz, die best moeilijk was, kwam er een winnares uit de bus die een mooi cadeau kreeg.
Tot slot mochten ze zelf aan de gang met technische opdrachten. Het solderen was een topper, ook de luchtdrukwand activeren vonden ze prachtig. Bij de opdracht Kraak de kluis kregen de kinderen nog een mooie sleutelhanger.Toen was de ochtend alweer gedaan en sloten we de geweldige dag af. Alle kinderen kregen een mooie goodiebag mee naar huis.Wat waren ze blij en wat hadden ze genoten van deze Girlsday. Bedankt Verkerk voor de geweldige leuke dag namens de meisjes van De Twee Wieken.