Tineke gehuldigd met boeket bloemen.
Tineke gehuldigd met boeket bloemen. Foto: Joke Stouthart

Twee Zonnebloem vrijwilligers in het Zonnetje gezet

Mens en Maatschappij

Vrijwilligers van H.I. Ambacht en Zwijndrecht waren samengekomen om, onder het genot van koffie en wat lekkers, elkaar, voor zover nodig, beter te leren kennen. Het was onze 1e gezamenlijke bijeenkomst.  Er werden nieuwe ontwikkelingen binnen de vereniging en activiteiten voor het aankomende seizoen besproken, waarin de twee afdelingen veel samenwerken. Ook leuke verhalen over dingen die we meemaakten met onze deelnemers tijdens activiteiten of vakanties passeerde de revue. Het was een gezellige drukte.

Ook werden er twee vrijwilligers in het zonnetje gezet die al heel lang vrijwilliger van de Zonnebloem zijn. 25 en ruim 30 jaar, is echt heel speciaal.

Gerda Welter is al 25 jaar vrijwilliger in H.I. Ambacht en heeft van alles gedaan. Gerda heeft veel betekend, en nog, voor de afdeling. Ze is penningmeester geweest en heb je hulp nodig bij een activiteit... kunnen wij op Gerda rekenen. Ook is zij al jaren een vrijwilligster voor het bezoekwerk van de afdeling. Samen met haar man, ook al jaren vrijwilliger geweest, hebben zij veel tijd en energie gestoken in het vele vrijwilligers werk voor de Zonnebloem.Met het beeldje “Waardering” en een boeket Zonnebloemen, hebben we haar hartelijk bedankt voor al haar werk.
Tineke van Wingerden is al ruim 30 jaar als vrijwilliger werkzaam voor de Zonnebloem. Ze begon als verpleegkundige op vaarvakanties van de landelijke Zonnebloem waar zij alles rondom de zorg van de deelnemers die meegingen in goede banen leidde. Een zware taak, maar ze kijkt er met veel voldoening op terug. “De mensen zijn zo blij dat ze er eens op uit kunnen. Dat doet me goed. Daar doen we het voor.” zegt Tineke. Ook bij de afdelingen waar zij zich bij aansloot, eerst in Dordrecht en later in Zwijndrecht, heeft zij vele vakanties verzorgd. Tot en met dit jaar. Ook zit ze al heel lang in de activiteitencommissie en is ze al jaren Bestuurslid voor het Bezoekwerk. Allemaal mooi werk. Zij kreeg ook een mooi boeket bloemen en wordt later bij een  bestuursvergadering nogmaals in het zonnetje gezet. Wij gaan deze duizendpoot beslist missen.

Heeft u interesse om ook bij de Zonnebloem afdeling te komen ,als deelnemer of als vrijwilliger of wilt u informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel of mail dan naar ons secretariaat. Telefoonnummer: 078-6124492, e-mail; secr.zonnebloem@ziggo.nl.

Zonnebloem Hendrik-Ido-Ambacht
Breng je stem uit voor RABO ClubSupport tot uiterlijk 26 september a.s.; “Goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving”.

Foto’s: Joke Stouthart

Gerda 25 Zonnebloem vrijwilligster.
Gerda gehuldigd met Zonnebloemen.
Tineke ruim 30 jaar Zonnebloem vrijwilligster.