Afbeelding
Foto: E.VOETEE

Voetbalmeiden VVGZ gaan hand in hand met Ado den Haag en PSV

Sport

Dat er bij de meiden van VVGZ altijd wel iets te beleven is dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar de ervaring die de voetbalmeiden nu kunnen bijschrijven is wel heel erg bijzonder.

Enkele weken geleden ontvingen ze bij VVGZ namelijk een uitnodiging van Ado den Haag vrouwen om op vrijdag 21 april naar de wedstrijd Ado den Haag Vrouwen - PSV vrouwen te komen om samen met de speelsters van Ado en PSV het veld op te lopen. Een uitnodiging die dankbaar is ontvangen. Al snel was er het idee om van deze avond een onvergetelijke avond te maken. Onvergetelijk was het zeker!

De avond begon in de kantine van VVGZ. Daar kregen de meiden patat, een snack en een ijsje. Al snel volgde de volgende verassing. VVGZ en Milot Reizen hadden namelijk een echte (spelers)bus geregeld! Rond 17:30 uur vertrok deze bus gevuld met 22 meiden, ouders en fans richting den Haag.

Bij aankomst bij het stadion van Ado den Haag werden de meiden opgewacht door Ado den Haag speelster Jaimy Ravensbergen. Ondanks haar zware en langdurige blessure was ze er toch bij! Jaimy nam de meiden snel nee naar de kleedkamer, zodat ze op tijd hun Ado / Girlpowerradio tenue aan konden trekken. Na het omkleden was het tijd om met de speelsters hand in hand het veld op te gaan. Daarna volgde al weer een verassing.

Jaimy zou namelijk deze avond niet alleen de meiden begeleiden, maar zij had ook geregeld dat de meiden in de rust strafschoppen mochten nemen. In de stromende regen schoten de meiden aardig met scherp. De ene goal was nog mooier dan de andere. Na afloop was het tijd om selfies en handtekeningen te scoren van de Ado den Haag Vrouwen spelers en hoofdtrainer Sjaak Polak.

Met de complimenten op zak van Ado den Haag voor de inzet en het gedrag van de meiden vertrokken de ze rond 22:15 uur weer richting Zwijndrecht. Met een lach van oor tot oor stapten de meiden rond 23:00 uur uit de bus. Moe, voldaan en met een onvergetelijke ervaring gingen de meiden snel richting huis. Na een korte nachtrust stonden er zaterdag namelijk voor de meiden nog wat wedstrijden op het programma. VVGZ MO11-1 boekte een mooie overwinning op ASWH. De andere voetbalmeiden wisten (net als Ado) helaas geen punten te halen.

Tekst en Foto’s: Ed Voetée

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding