De feestviering na de 2-1 gemaakt
De feestviering na de 2-1 gemaakt Jeroen van der Sman

IFC verslaat Rijsoord met 2-1

Sport

Door een 2-1 thuisoverwinning op Rijsoord heeft IFC niet alleen zijn al ruim vier jaar lange reeks van thuis ongeslagen competitiewedstrijden verlengd, maar ook de aansluiting met de top twee in de stand behouden.

In de eerste helft had IFC tegen het op de achtste plaats staande Rijsoord een duidelijk optisch overwicht, zonder dat dit daadwerkelijk tot veel goede kansen leidde. Toch kwam IFC in de blessuretijd van de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na voorbereidend werk van Achraf el Hajouti en een voorzet van Ties van Aggelen knikte Mohamed el Bannasri raak.

Direct na de rust kreeg IFC zelf een tik op de neus. Bij de eerste aanval van Rijsoord kopte Floris Plomp de gelijkmaker binnen 1-1.
In deze tweede helft was de wedstijd daarna qua balbezit ook veel meer in evenwicht. Met nog een kwartier op de wedstrijdklok kwam IFC echter op een nieuwe voorsprong. Tom van Oorschot onderschepte de bal, ging een één-twee aan met el Bannasri en zijn geplaatst schot in de korte hoek was doelman Jesse Verveer te machtig. In de absolute slotfase liep Rijsoord storm, forceerde enkele corners en zag een bal tegen de paal belanden. Echter IFC trok de overwinning ternauwernood over de streep.

Dinsdag 20 februari mag IFC alweer thuis aantreden tegen Arnemuiden in het kader van de 1/8ste finales van het bekertoernooi. Op zaterdag volgt dan een competitie uitwedstrijd tegen EBOH.

Opstelling IFC: Jeroen de Veij; Nick de Veij, Noah de Neijs, Tim Willemstijn, Oussama el Hajouti, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland, Ties van Aggelen (76. Ramon van der Wal), Mohamed el Bannasri (83. Quinten Plaisier) en Bobby Vos (83. Just Roovers).