Afbeelding

Verder in bekertoernooi en gelijk in de competitie

Sport

In een tijdsbestek van acht dagen kwam IFC drie keer in het veld. Na de winst op Rijsoord stond er op dinsdag 20 februari een bekerwedstrijd tegen Arnemuiden op het programma en vier dagen later weer een competitiewedstrijd bij EBOH. Beide keren eindigde de wedstrijd na 90 minuten in een gelijkspel.

In de 1/8 finales van het district bekertoernooi was collega 2e klasser Arnemuiden te gast. Ondanks een goed begin met twee kansen stond IFC na een kwartier spelen door twee vrije tappen van Jannick Schaier met 0-2 achter. Nog voor de rust maakte Mohamed el Bannasri beheerst de aansluittreffer. Na bijna een uur spelen schoot Bobby Vos fraai de gelijkmaker binnen 2-2.
Hierna werd Karsten van de Velde (foto), normaliter reservekeeper, de held van IFC. Eerst stopte hij in de 72ste minuut een Zeeuwse penalty en in de benodigde penaltyreeks na 90 minuten stopte hij opnieuw een strafschop. Doordat aan de zijde van IFC zowel Ties van Aggelen, Achraf el Hajouti, Nick de Veij, Tom van Oorschot en Mohamed el Bannasri wel onberispelijk de strafschoppen namen, plaatste IFC zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Vier dagen later, zaterdag 24 februari, stond de competitiewedstrijd in Dordrecht bij de nummer vijf in de stand EBOH op het programma. Na de rust met een snel Dordts doelpunt van Ricardo van de Merwe ontbrande de wedstrijd geheel. IFC zette de opponent nadrukkelijk de duimschroeven aan en met nog 20 minuten te spelen schoot de pas ingevallen Ties van Aggelen de gelijkmaker binnen 1-1. In het vervolg waren er voor beide teams genoeg kansen, maar werd er niet meer gescoord.
Door dit gelijke spel blijft IFC derde in de competitiestand, nu op vier punten achterstand van koploper Spartaan´20 en één punt achter de nummer twee Oranje Wit.

Tekst: Cees van Heeren

Afbeelding