Afbeelding

IFC’s eerste Paastoernooi

Sport

Afgelopen maandag werd het eerste toernooi bij IFC georganiseerd. Het Paastoernooi op 1 april was geen grap, maar een geweldige dag waar meer dan 600 kinderen aan mee deden uit 65 teams. Zij gingen op deze tweede paasdag de sportieve uitdaging met elkaar aan. Groot en klein ging op de foto met de Paashaas.

De eerste keer
Het oprichten van een activiteitencommissie en het organiseren van een toernooi, dat was een langgekoesterde wens vanuit het Jeugd bestuur van IFC

Terugblik van de dag
Er verzamelde zich 65 teams uit de wijde omgeving van ons Ambacht. Het team uit Etten-Leur maakte de meeste kilometers om deel te nemen aan het allereerste Paastoernooi van IFC ooit. Bij binnenkomst konden de teams zich melden bij het wedstrijdsecretariaat in de vernieuwde kantine waar zij voor het hele team een tasje met fruit en bonnen voor drinken aangeboden kregen.

In de ochtend waren de kinderen van 7 tot 10 jaar aan de beurt. In de middag waren de kids tot 15 jaar aan zet. Het was een gezellige drukte op het terrein van IFC. Blije kinderen op het veld en enthousiaste supporters langs de lijn. Niet alleen de Paashaas, maar ook de mascotte Skilly de Leeuw van Footballskills Nederland liep op het veld rond. Voor de origineelste foto met Skilly werd een training door Footballskills Nederland gewonnen.

“Wat een geweldige dag! Dit is voor herhaling vatbaar” schreef het team van Kethel Spaland uit Schiedam. Voor alle deelnemers was er een medaille. De 14 winnende teams in hun poule gingen naar huis met een gave beker. IFC pakte in verschillende poules zelf de winst. Wat waren de kinderen trots!

Dank aan alle betrokkenen
Er komt veel kijken bij zo’n toernooi, vertelt Mandy Boon namens de activiteiten commissie. Ook zijn we onze sponsoren zo ontzettend dankbaar voor hun bijdrage aan dit toernooi. Na het enorme succes van dit eerste Paastoernooi mogen we met trots aankondigen dat er in 2025 wederom een Paastoernooi georganiseerd gaat worden bij deze gezellige voetbalclub.

Iedereen is welkom!
Ben of ken je iemand die het leuk lijkt om met ons mee te voetballen? Iedereen is welkom bij IFC! Voor meetrainen graag aanmelden via de website.