Keeper Quinn was een degelijk slot op de deur bij het jongensteam van SOL De Bron
Keeper Quinn was een degelijk slot op de deur bij het jongensteam van SOL De Bron Koen

Jongens SOL De Bron winnen nipt het schoolvoetbaltoernooi

Sport

De jongens van de groepen 7 en 8 van De Bron hebben de titel van Ambachts kampioen geprolongeerd. In de poule werden de wedstrijden allemaal gewonnen en dus moesten de boys van de coaches Koen en Duuk het opnemen tegen de andere poulewinnaar. Dat was het team van De Wijngaard.

In een wedstrijd die lekker op en neer golfde deden de twee teams niet echt voor elkaar onder. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat De wijngaard regelmatig een veldoverwicht had. Maar een goede verdediging en een ijzersterk keepende Quinn voorkwamen een achterstand. Als een duveltje uit het bekende doosje was het Xavi die gelanceerd werd met een lange bal en zijn hoofd koel hield. Hij passeerde de goalie van De Wijngaard. Lang leek deze 1-0 ook de eindstand te worden, maar in de slotfase van de wedstrijd was er onnodig balverlies waaruit ook gescoord werd. En dus moesten de mannen zich gaan opmaken voor een penalty-reeks. Altijd zeer spannend. Maar het was wederom keeper Quinn die de eerste dreun uitdeelde. Niet door te scoren, maar door met een enorme goede reflex met zijn voet de eerste strafschop te stoppen. Deze dreun veroorzaakte echte spanning bij de jonge spelertjes. Toch waren het The Boys van SOL De Bron die de zenuwen het best in bedwang hadden. De ontlading na afloop was groot. SOL De Bron plaatst zich hiermee voor de regionale finale.

Het eerste team van de meiden liep de finale nipt mis. In de eerste poulewedstrijd werd onnodig gelijk gespeeld en uiteindelijk moesten de meiden, op doelsaldo, de eerste plaats aan De Wijngaard laten. Zonde. Zeker omdat De Wijngaard vrij gemakkelijk de finale wist te winnen. Het tweede team van de meiden wist wel alle poulewedstrijden te winnen. Chapeau.  

De kampioenen van SOL De Bron tonen vol trots hun prijzen.