Afbeelding

Kraaienrun en Draai rond de Kraai 2024

Sport

In het zonovergoten Rijsoord klonk zaterdag 11 mei 10.00 uur het startschot voor de jongsten t/m 12 jaar en drie kwartier later volgden de volwassenen voor de 10 en 5 Kraaien Kilometers. Met weer meer inschrijvingen - 519 stuks waaronder 25 deelnemers die in Winterberg, Duitsland, zelf een editie geregeld hadden - veel enthousiast publiek, drie nieuwe parcoursrecords veel blijde gezichten en een mooi onthaal voor de laatste loopster was het wederom een zeer geslaagd hardloopevenement voor de goede doelen kankeronderzoek EMC en het jubileumjaar van v.v. Rijsoord.

Uitslagen
Meisjes 1,7 KM
1. Megan Lagendijk (Ridderkerk)
2. Florien van der Pol (Ridderkerk)
3. Summer Opmeer (Ridderkerk)

Jongens 1,7 KM
1. Thijmen den Otter (Puttershoek)
2. Jaïr Velthuizen (Ridderkerk)
3. Joab de Jonge
3. Kazuki Ishihara (Barendrecht)

Dames 10 KM
1. Yvonne van Vlerken (Markranstädtt, Duitsland) 36.29 (Nieuw parcours record!)
2. Sandra Duitemeijer (Spijkenisse) 43.21
3. Mandy Goedhart (Spijkenisse) 44.59

Heren 10 KM
1. Hans de Frel (Zwijndrecht) 34.45 (Nieuw parcours record!)
2. Bastiaan van Wendel (Barendrecht) 35.16
3. Niels den Otter (Barendrecht) 35.59

Dames 5 KM
1. Augüsta van Hoogdalem (Vlaardingen) 22.19
2. Elyse Linzel (H.I. Ambacht) 23.24
3. Ellen Zaal (Dordrecht) 24.04

Heren 5 KM
1. Chris van Wamelen (H.I. Ambacht) 15.51 (Nieuw parcours record!)
2. Kees Prins (Sliedrecht) 20.03
3. Quinten Baartman (Ridderkerk) 20.13

(voor alle uitslagen zie website)


Guillaume Visser mocht zaterdagmiddag de Draai rond de Kraai op zijn palmares bijschrijven. Het was de eerste overwinning van dit seizoen van de renner uit Heerenveen.

De 23-jarige Visser zat in de kopgroep van vijf man, die zich al vroeg in de wedstrijd over 80 km vormde. Het gaatje schommelde lang tussen de tien en vijftien seconden, maar het lukte niemand om de jump naar de leiders te maken. Telkens als de voorsprong begon terug te lopen werd er voorop letterlijk een tandje bijgezet. Het ging zo bij vlagen zeer hard op het 1,7 km lange rondje van de Draai.


Foto: Ronald Hooijmeijer

Met nog tien ronden te gaan werd het peloton door het vijftal gedubbeld. De op dat moment 26 man tellende groep mocht drie rondes erna voor de laatste premies sprinten. Dat maakte dat er voor de zeven laatste rondes nog meer dertien renners in koers waren.

Van het leidende kwintet bleven er vier over, die bijna tot op de streep goed bleven samenwerken. Demarrages bleven uit in de laatste rondjes, waarbij snelheden werden gemeten rond de 50 km/uur. Hoewel hij zichzelf zeker geen afmaker noemt won Visser de sprint op de Vlasstraat nadat hij als eerste uit de bocht van de Mauritsweg was gekomen. “Ik wist dat het een lange sprint zou zijn. Ze moesten eerst maar over me heen zien te komen als ik als eerste uit de bocht zou komen” aldus de winnaar, die zo Steyn van der Veen en Ruben van Randeraat bij de streep aftroefde. Vorig jaar was Van Randeraat ook derde in Rijsoord. De moe gestreden Nick van der Lijke moest genoegen nemen met de vierde plaats. Een minuut achter de koplopers werd de lang solo rijdende Kevin Reuvers vijfde. De leidersprijs was ook een prooi voor Guillaume Visser, waarmee hij zijn overwinning nog meer glans gaf.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding