Afbeelding

Van de Ven exposeert in Galerie GlasBody

Algemeen

Eigenaresse van Galerie Glas+, Mariëlle Braanker, biedt aan soms beginnende of nog onbekende kunstenaars de mogelijkheid om te exposeren tegen een kleine vergoeding. Eén van de redenen waarom Mariëlle dit doet is dat ze eigenlijk geen tijd had om eigen vrij werk te maken door de vele opdrachten die haar tijd volledig in beslag namen. Om dan toch de galerie voor bezoekers om de zoveel tijd een nieuw aanzien te geven kwam ze op het idee om ook derden hun werk te laten zien. Een win-win situatie. Er zijn al een aantal kunstenaars geweest die van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt. Deze keer is het kunstenares Van de Ven die haar, vaak grote, schilderijen aan de wanden van de galerie heeft geplaatst.

Passie
Het volgende is te lezen op haar website. ",Mijn oog' is de naam die is gekozen voor exposities met werk van kunstenares Van de Ven. Sinds enkele jaren is Van de Ven bezig met het maken van schilderijen. Haar passie is onder andere het weergeven van het karakter van het beeld. Sfeer en emotie zijn voor haar bepalende factoren. Zij werkt vanuit de ziel en voor haar is kunst een dwingende behoefte, een stuwende kracht. Haar werk is veelzijdig en wordt gekenmerkt door non-conformisme."

Wie is Van de Ven
Haar eigen naam Paula van de Ven is. Paula vertelt; "Na een opleiding Gewicht en Diëtiek: Gewichtsconsulent geweest en nu sinds vele jaren Restaurantmanager. Het belang van voeding en gezondheid zijn hiervoor mijn basis. Ik volg al jarenlang privé opleidingen bij verschillende leraren van de kunstacademie en doe dat nog steeds. Als vooropleiding heb ik de Creatieve Educatieve Academie gedaan. De verschillende emoties en de vele gezichten van mensen evenals de schoonheid hiervan heeft sindsdien altijd mijn interesse gehad. Mode is sinds mijn jeugd ook een van mijn grote aandachtspunten. Verder doe ik zeer veel thuisstudie in vrije uren en vrije dagen. Op vakantie ga ik enkel als mijn schilder- en tekenmaterialen mee kunnen. In vele opzichten ben ik ook een autodidact. Op dit moment woon ik aan de bosrand in het grensgebied van Noord Limburg, Gelderland en Duitsland wat mij veel inspiratie geeft." De komende jaren wil Van de Ven zich blijven door ontwikkelen in meerdere opzichten en zich niet laten beperken door een bepaalde stijl of richting. Het plezier in de kunst voert voor haar de boventoon en het resultaat is hiervan een gevolg. De vrijheid en het genoegen van scheppen is haar leidraad.

Waar ze mee werkt
Van de Ven maakt gebruik van diverse materialen zoals: Acrylverf op canvas, olieverf op canvas, aquarel op papier, potlood op papier etc. haar werk bestaat vooral uit portretten, maar ook abstract werk en landschappen. Verder maakt ze ook werk in opdracht, ingevuld in haar eigen stijl. De tijdens de expositie getoonde werken zijn allemaal van een redelijk fors formaat.

De expositie
Tot 21 juni is de expositie te bezoeken in Galerie Glas +. De galerie is na afspraak dagelijks geopend, ook 's avonds. Wilt u liever geen afspraak maken? Dan is de galerie elke eerste zaterdag van de maand te bezoeken tussen 13.30 en 17.00 uur. info@marielle-braanker.nl . Telefoon: 078-6123325 of 06-42004664. Meer werk is te zien op: www.vandevenpham.nl. Het werk van Mariëlle Braanker is te zien op http://www.marielle-braanker.nl waarop ook de afgelopen en toekomstige gastexposities worden vermeld. Adres Galerie Burgemeester Doornplein 8.

Tekst en foto: Wim Uithol