Afbeelding

Jeroen Windmeijer signeert bij boekhandel Hyperion

Algemeen

Op zaterdag 22 september a.s. signeert Jeroen Windmeijer bij boekhandel Hyperion in Zwijndrecht zijn boeken. Dit naar aanleiding van het onlangs verschijnen van zijn nieuwste boek: Het Pilgrim-fathers complex. Dit is alweer het derde boeken van de Dan Brown van de Lage Landen zoals Windmeijer wordt genoemd. Hij verwierf deze bijnaam omdat de stijl van de boeken van Jeroen Windmeijer zijn te vergelijken met die van Dan Brown. Het grote verschil met de boeken van Brown is dat die van Windmeijer zich allemaal in Leiden afspelen. De pers schreef lovende kritieken over de boeken van Windmeijer. Zijn laatste boek staat zelfs al enkele weken in de bestseller top 60.

Over 'Het Pelgrimfathers complot':
Het anders zo rustige Leiden wordt opgeschrikt: de voorzitter van de plaatselijke Vrijmetselaarsloge is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in het Leidse gemeentearchief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo'n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de Vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter? In razende vaart wordt de lezer meegevoerd van de nauwe stegen van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte, om er elke keer achter te komen dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Jeroen Windmeijer is zaterdag 22 september vanaf 14.00 uur aanwezig bij boekhandel Hyperion in Winkelcentrum Walburg te Zwijndrecht om zijn boeken te signeren.