Afbeelding

Kunstenaars gezocht: landgoed Het Buitenland wordt een kunstzinnige playground

Algemeen

In de maanden juni tot en met oktober 2019 wordt landgoed Het Buitenland het decor voor een ambitieus buitenproject. De curatoren van Bergarde Galeries werken aan een verrassende tentoonstelling waarbij kunst en natuur op een unieke manier samenkomen. Het landgoed aan de rand van Heerjansdam wordt een culturele playground, die voor iedereen toegankelijk zal zijn.

De aanleiding voor het thema is het kunstboek Playground of My Mind van de Amerikaanse kunstenaar Julia Jacquette (New York, 1964). In de serie tekeningen die ze hiervoor maakte geeft ze haar visie op de modernistische speelplaatsen in New York. Hiermee legt ze ook een verband met de Nederlandse speeltuinontwerpen van Aldo van Eyck (1918-1999). Jaquettes originele tekeningen werden in 2017 getoond in het Amerikaanse Wellin Museum en gebundeld in de gelijknamige publicatie. Bij Bergarde Galleries zullen de tekeningen voor het eerst buiten de Verenigde Staten tentoongesteld worden.

Voor de buitententoonstelling Playground nodigt Bergarde kunstenaars uit om een voorstel te sturen naar info@bergarde.com. Denk groots en we moedigen site-specific werk juist aan. Landgoed Het Buitenland is dagelijks vrij toegankelijk, dus kom vooral zelf een kijkje nemen. Op www.bergarde.com/playground lees je de volledige opdrachtomschrijving en voorwaarden. Voorstellen kunnen tot en met zondag 25 november ingestuurd worden via info@bergarde.com.

Foto: Riet, graslanden en water vormen het landschap van Het Buitenland.
Foto: Bergarde Galleries.