Afbeelding

Nieuwe directeur voor LOKET Zwijndrecht

Algemeen

Het LOKET in Zwijndrecht verzorgt het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) voor techniek, zorg & welzijn en economie & ondernemen voor ongeveer 675 leerlingen. Zij volgen beroepsgericht onderwijs waarbij praktijk en theorie elkaar afwisselen en aanvullen. In het LOKET zijn het DevelsteinCollege, het Walburg College, De Sprong en het Da Vinci College ondergebracht, waardoor leerlingen makkelijk kunnen doorstromen naar andere afdelingen en naar het MBO. Vanaf oktober staat Esther van Beelen aan het roer van het LOKET. Zij zet zich in om de school de komende jaren een flinke impuls te geven op het gebied van resultaten en zorg.

"De samenwerking tussen de verschillende scholen van het LOKET is voor de schermen prima geregeld, maar door onze krachten achter de schermen nog verder te bundelen, kunnen we meer bereiken op het gebied van kwaliteitsverbetering," vertelt Esther. Daarmee doelt zij niet alleen op het cognitieve vlak, maar ook op de maatschappelijke ontwikkeling van de huidige generatie. "Een school is meer dan alleen maar kennisoverdracht, het gaat ook om de sociale ontwikkeling van een kind. Dat zie je niet terug op het diploma, maar wel in de omgang met elkaar," licht Esther toe.

Met een echt vmbo-hart heeft de nieuwe directeur van het LOKET een ruime ervaring in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Als docent Engels, als mentor en later binnen de schoolleiding als sectordirecteur van het voormalige Zeldenrust-Steelant College in Zeeland, waar zij nauw betrokken was bij het fusietraject van die school. Esther ziet op het LOKET voldoende kansen en uitdagingen om de school nog meer een eigen gezicht in de regio te geven. Daarnaast is het haar nadrukkelijke wens om de leerling-betrokkenheid en ouderparticipatie te vergroten. "Het is zonde dat weinig mensen de onbevangenheid van onze leerlingen zien, de vriendelijkheid die zij tonen en de gezellige omgeving die zij hier creëren. Dat moet anders. Onze deuren staan open, voor onze leerlingen, maar ook voor ouders en voor de omgeving. Ik zou het fantastisch vinden als mensen vaker zouden zien tot welke prestaties onze leerlingen in staat zijn. Zij werken oplossingsgericht vanuit de praktijk. Dat is hún sterke kant. Iedereen heeft iets bijzonders en het is aan ons om onze leerlingen een plek te bieden waar zij hun talenten volledig kunnen ontwikkelen. Vanaf de brugklas tot de doorstroom naar het MBO.

Foto: Esther van Beelen, nieuwe directeur van het LOKET Zwijndrecht, zet zich in om de school de komende jaren een flinke impuls te geven op het gebied van resultaten en zorg.