Afbeelding

Ambachtse kunstenaars exposeren in den Brommert

Algemeen

H.I.Ambacht - In Oudheidkamer Den Brommert is opnieuw een expositie te bewonderen van werk van Ambachtse kunstenaars. Het zijn de kunstschilders Lidy Scholten, Lucy Plaisier en Rob van de Wetering en de keramiek kunstenares Sari Rolloos.

Vorig jaar hebben ook vier Ambachtse kunstenaars hun werk in Den Brommert laten zien. Op grond van het aantal bezoekers heeft het Historisch Genootschap destijds geconcludeerd dat dit soort exposities duidelijk voorziet in een behoefte. Vandaar dit jaar een nieuwe expositie van vier andere Ambachtse kunstenaars. De tentoonstelling is op zaterdag 4 juni geopend door burgemeester J. Heijkoop. Hij memoreerde in zijn openingstoespraak dat de gerestaureerde Brommert zich niet alleen goed leent voor tentoonstellingen over historische thema’s maar ook voor kunstexposities. Hij zei het te  waarderen   dat het Historisch Genootschap de gerestaureerde Brommert breed wil inzetten ten  dienste van de Ambachtse gemeenschap en dat steeds meer inwoners, maar ook geïnteresseerden van elders, de weg naar de Ambachtse Oudheidkamer weten te vinden.

De expositie duurt tot 12 augustus a.s. en is geopend op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Meestal is één van de kunstenaars aanwezig om het één en ander te vertellen over de expositie.