Afbeelding

De 40ste Fiets4daagse ZHZ wederom een mooi succes

Algemeen

De 40ste Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid, die vorige week gehouden werd, is wederom een succes geworden. Dit jaar gingen minder fietsers van start dan in de editie van 2019 (nu ca 250) op weg om 15, 30 of 60 km per avond af te leggen. De tochten voerden door Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Rotterdam, de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard, de Hoekse Waard en andere delen van het eiland IJsselmonde. Het weer was iedereen goed gezind; veel zon. De organisatoren, bestaande uit leden van de R.F.T.C.Rekreatoer en de Supportersvereniging v.v.Rijsoord, kijken tevreden terug op een fantastisch en uniek evenement in deze regio.

Keuze van afstand

Door de keuze van afstand (15, 30 of 60 km) bepaalde de deelnemer zelf zijn eigen inspanning. De meeste deelnemers kozen wel voor de 15 km. Het merendeel bij deze afstand bestond uit jonge deelnemers, al of niet samen met vader, moeder, opa of oma. De 60 km was een ware uitdaging voor de gevorderden. Niet iedereen was in staat om alle dagen mee te rijden, maar dat is ook geen verplichting.

Sponsors

De prijs bij voorinschrijving was, mede dankzij de vele sponsors en adverteerders, slechts vijf euro per deelnemer. Maar dat was niet alles wat de sponsors voor de deelnemers deden. Onderweg ontvingen de deelnemers bij de controleposten diverse versnaperingen; veelal door de plaatselijke ondernemers gratis verstrekt.

Door Zuid-Holland-Zuid

De eerste dag van de fietsvierdaagse ZHZ begon met prachtig weer. De sfeer was uitstekend en de route liep voor de 15 km en 30 km rijders door Ridderkerk, Zwijndrecht en H.I. Ambacht. De toerrijders (60 km) gingen op zoek naar mooie wegen in de Krimpenerwaard.

De route op de tweede dag liep voor de 15 km door Ridderkerk, Zwijndrecht, Heerjansdam en Barendrecht. De toerrijders gingen de Alblasserwaard in.

Op de derde dag werd door de 15 km- en 30 km-rijders Ridderkerk, H.I. Ambacht en Zwijndrecht bezocht. De toerrijders gingen richting Spijkenisse.

Op de vierde en laatste dag waren er weinig wolkjes aan de lucht. De rijders van de 15 km en de 30 km bleven in de buurt van Ridderkerk, maar de 60 km rijders reden nog even naar Albrandswaard, Barendrecht en Rhoon. Alle rijders werden in het feestelijke Rijsoord onthaald met muziek. De rijders en rijdsters reden hun laatste kilometer door de Mauritsweg op weg naar de bloemen en medailles.

Finish

Zoals gebruikelijk werden de deelnemers op de finish weer feestelijk binnen gehaald. De Rijsoordse DJ Careman stond in Rijsoord klaar om de deelnemers muzikaal te onthalen en daarna ontvingen alle deelnemers van de dame en heren van Akomar Shipping B.V. in de kantine van de VV Rijsoord de welverdiende medaille. In deze kantine van de plaatselijke voetbalvereniging kon met een hapje en een drankje nagenoten worden van de mooie fietstochten. Voorzitter Leen Kruithof bedankte de fantastische medewerking van de opbouwers, stempelaars, veiligheidsmensen, EHBO-Rijsoord, controleurs, kantinemedewerkers, enz. Zonder deze vrijwilligers en de sponsors was en is de fietsvierdaagse niet mogelijk. De commissie FIETS4DAAGSE ZUID-HOLLAND ZUID hoopt dat zij ook volgend jaar weer op deze samenwerking mogen rekenen. Twee dames werden met woorden en bloemen bedankt voor hun 40 jaar deelneming: Teunie Los van de EHBO-Rijsoord en Janny Knikkenberg als fietsster. Een geweldige prestatie. Als laatste werd de grote verloting gehouden met vele prijzen en werden de winnaars van de puzzel bekend gemaakt.

De datum voor volgend jaar van de 41ste editie is nu al bekend, nl. 26 t/m 29 juni 2023.

Foto’s

De vele foto’s die tijdens de vier avonden door de organisatie gemaakt zijn, zijn te zien op de eigen website; www.fiets4daagsezhz.nl. Ook op Facebook is de Fiets4daagse actief.