Afbeelding

’t Weetpunt is ook een prima startpunt voor wandelroutes

Algemeen

Gelukkig vonden velen de afgelopen maanden weer de weg naar ’t Weetpunt (onderdeel van de Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard), hetzij voor een natuurcursus, een les in schoolverband, een gezellig kinderfeestje of voor een persoonlijk bezoekje. Ook in de zomermaanden is ’t Weetpunt een bezoekje meer dan waard vanwege de Bever EXPO, die nu ‘loopt’. In 2019 vonden werkers in groenvoorziening een dode bever langs de Geerweg. Het beest werd geprepareerd en opgezet en vormt nu het middelpunt van een tentoonstelling over de rol van de bever in de natuur.

Ook buiten de openingsuren valt er veel te genieten rondom ’t Weetpunt, dat gesitueerd is in het Arboretum Munnike Park met een keur aan bomen (ca. 200 verschillende soorten), struiken, een rosarium, vaste planten, éénjarigen, bolgewassen en kruiden.

Startpunt
“Maar het ’t Weetpunt is ook een prima startpunt voor een wandel- of fietstocht met een groen tintje,” benadrukt Wim Los, oud-voorzitter van de stichting. “De Hooge Nesse, de Munnikendevel en het Develbos liggen allemaal op loopafstand. Op de fiets bereik bijvoorbeeld je ook de Sophiapolder. Ik zou zeggen: kom, kijk en geniet.”
Gastvrouwen en –heren
Tot besluit: “Om de bezoekers netjes te kunnen blijven ontvangen zoeken we nog een aantal gastvrouwen en –heren. Zij werken in duo’s (volgens rooster) en het is een taak die qua tijd/inzet te overzien blijft. Geïnteresseerd? Kom eens langs.”

Stichting Natuur en Landschap 
Zwijndrechtse Waard
Bezoekers- en informatiecentrum
‘t Weetpunt
Bezoekadres:
Develpad 169
3335 AR Zwijndrecht
Tel: 078-6104517 (‘t Weetpunt)

Openingstijden:
Woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Tekst en foto: Beleef Zwijndrecht