Afbeelding

Geslaagde Geode beurs

Algemeen

Het was weer een geslaagde mineralenbeurs van Geode, terug te lezen op social media . Op het einde van de zaterdag transformeerde scholengemeenschap Develstein weer terug naar zijn gewone vorm klaar voor de lessen op maandag.

Geode had op vrijdagmiddag de school veranderd in een beurscomplex en leverde dit zaterdagavond voor acht uur weer schoon gebezemd op. Meer dan zevenhonderd mensen hadden een geslaagde dag lezen we in de commentaren.

Ondanks de corona en nu weer een aantal zieken krabbelt de beurs weer op naar niveau.

In de vele commentaren lazen we wat ook gehoord is op de beurs over de gezelligheid en dat zijn toch zaken waar Geode als vereniging trots op kan zijn. Niet alleen oog voor verkoop maar ook dat warme en gezellige gevoel van de hobby die de mens samenbrengt.

Opvallend was de mix van jong en oud en de vele generaties van families die als bezoeker of standhouder langskomen.

Een aantal standhouders van negentig lieten ook duidelijk zien dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat zij nog steeds vervuld zijn vol energie rondom hun hobby.

Maar ook de jongere generatie in de basisschoolleeftijd liep met dezelfde verwondering rond als de oudjes en genoot van de activiteiten, de stenen en de mooie vondsten.

Er waren zelfs complimenten voor de catering want ook aan de innerlijke mens was gedacht.

De worsteling om een goede en mooie beurs neer te zetten blijft altijd een kunst. De verhalen over vroeger, tapijttegels leggen in de Walburghal of de gymzalen destijds in het Develstein, leveren mooie beelden op van saamhorigheid der vrijwilligers die al veertig jaar dit evenement dragen.

Geode blijft met haar vaste activiteiten in Zwijndrecht aan het slagveld in het Geodroom actief met slijpen, zilversmeden, facetteren maar ook determineren. Wie zich wat meer wil verdiepen in edelstenen en alles wat daar mee te maken heeft kan duidelijk terecht bij Geode.

Tekst en foto: Chris Moorman

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.