Afbeelding

Estee Moïse brengt eerste single uit

Kunst en cultuur

Zwijndrecht is een nieuw muzikaal talent rijker. De Zwijndrechtse estee moïse heeft in november 2022 haar eerste single uitgebracht en timmert hard aan de weg om in het jaar 2023 nog meer muziek uit te brengen.

Estee Moïse 
De 18-jarige Estee Moïse, geboren en getogen in Zwijndrecht, heeft een druk leven. Ze werkt in de avonden bij Verhage Kort-Ambacht, is actief bij scouting Panoord en studeert aan de vooropleiding van de politieacademie. Daarnaast is muziek haar passie, iets wat door haar opa al sinds kindsafaan is bijgebracht. De familiekant van haar moeder is zeer muzikaal, wat resulteerde in het feit dat haar stiefoom de eerste lessen op de gitaar gaf.

Het ontdekken van muziek 
In haar 13de jaar kwam Estee na een korte zoektocht terecht bij de Gitaarhut in Zwijndrecht, waar haar leraar Nico van Heijningen de gitaar- en zangleraar gaf. De eerste jaren bij de Gitaarhut werden er voornamelijk bestaande liedjes aangeleerd, maar het afgelopen jaar werd dat anders. In het voorjaar van 2022 speelde Estee live op Instagram muziek, wat erg goed werd ontvangen en bekeken door haar volgers. Ze begon daarna met het plaatsen van de covers op social media en het schrijven van haar eerste eigen nummers.

Eerste single
Afgelopen 26 november kwam de eerste single uit met de naam ‘De Sprinter’. Over haar eerste single zegt Estee: “in juni 2022 liep ik in Rotterdam stage en ging reed ik met de trein van Zwijndrecht naar Rotterdam Centraal. In deze periode van mijn stage ging mijn relatie uit. In de trein kon ik mijn rust pakken en kwamen de eerste zinnen voor deze single in mijn hoofd”. De Sprinter is niet tijdsgebonden en je kan aan dit nummer je eigen invulling aangeven. Toen Nico van de Gitaarhut het nummer hoorde was hij meteen razend enthousiast en wilde het graag gelijk opnemen. Bij de release van haar eerste single heeft Estee dit nummer op drie voor haar belangrijke plekken live gespeeld, wat erg goed werd ontvangen. Inmiddels heeft ze optredens gehad tijdens de Winter3Daagse op ATOS Radio, ViaCultura en bij Radio Rijnmond in het programma Zaterdagmiddag Live!

Froukje 
Nummers die Estee schrijft gaan vooral over de liefde en situaties wat ze zelf mee heeft gemaakt. Op muziekgebied is zangeres Froukje een groot voorbeeld voor haar: “De muziek en teksten van Froukje zijn een inspiratiebron voor mij”. Ze hoopt voor de zomer van 2023 nog twee singles uit te brengen en toe te werken naar haar eerste eigen EP.

Graag mensen helpen
Graag wil Estee iedereen kennis laten maken met haar muziek. Zelf zegt ze hierover: “Met mijn opleiding die ik volg wil ik graag mensen helpen die in een lastige situatie zitten. Met mijn muziek hoop ik troost te bieden aan mensen in een situatie die ze zelf kunnen invullen”. Naast dat je de single ‘De Sprinter’ kan horen op Spotify, kan je de videoclip van dit nummer bekijken op Youtube. Meer informatie over Estee is te vinden op haar Instagramaccount ‘esteemoise’.