Afbeelding

Nieuwe expositie Color Sounds

Kunst en cultuur

Vanaf zondag 26 maart 2023 kunt u genieten van een wel hele bijzondere tentoonstelling in de expositieruimte KunZt in Zwijndrecht. De tentoonstelling ‘Color Sounds’ verbindt de schilderijen van Pien van der Beek met allerlei soorten muziekstijlen van maar liefst 18 internationale artiesten. In totaal gaat het om wel 33 muzieknummers, die elk afzonderlijk bij een schilderij passen. 

Wist u dat het beeld van een schilderij kan veranderen doordat u muziek hoort? Dat er ineens een andere invalshoek kan ontstaan en u er anders naar kijkt? De expositie ‘Color Sounds’ is voor Pien van der Beek dé manier om een brug te slaan tussen haar kunst en prachtige muziek. Daarmee wil ze bezoekers verrassen, uitdagen, inspireren en bovenal kunst en muziek laten samensmelten. Elke bezoeker ontvangt bij binnenkomst een koptelefoon, zo kan iedereen op zijn eigen tempo genieten van alle kunstwerken en muziek.

De schilderijen van Pien van der Beek
Pien van der Beek wordt geïnspireerd door het vlakke Hollandse landschap. Dit zie je op een abstracte manier terug in haar werken. Haar werk bestaat uit zowel grafische- als organische onderdelen en ritmische patronen. De muziek die hierbij te horen is, is gemaakt door artiesten uit onder andere Italië, Zweden, Amerika en Argentinië. Deze artiesten hebben zich speciaal verbonden aan deze expositie en zijn van ongekende kwaliteit. Zo is één van hen de winnaar van een Grammy-Award.

Opening vrijdag 24 maart 2023
Op vrijdag 24 maart 2023 opent wethouder Jacqueline van Dongen de tentoonstelling in de expositieruimte van KunZt. Bassist Ildo Nandja en Saxofonist Loek van den Berg geven tijdens de opening een muzikaal optreden. Inwoners zijn hierbij van harte welkom. De opening start om 16.30 uur.

Openingstijden 
De expositie duurt tot en met zondag 7 mei 2023 en is gratis te bezoeken. KunZt is elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag open van 13.30 -16.30 uur. Adres: Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Zwijndrecht (ingang aan de kant van de Burgemeester de Bruïnelaan).
Meer in op: www.kunztzwijndrecht.nl/colorsounds

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.