NIEUW in het cadeauwinkeltje. Leuke armbanden voor aantrekkelijke prijs!
NIEUW in het cadeauwinkeltje. Leuke armbanden voor aantrekkelijke prijs!

DEN BROMMERT IN 2023

Lokaal

Het Historisch Genootschap wil haar lezers van deze maandelijkse rubriek graag alle goeds toewensen voor 2023. Fijn dat u wilt meeleven met de activiteiten die het Genootschap dit nieuwe jaar voor haar inwoners (en andere meelevenden) wil organiseren. De vereniging heeft dit jaar weer tal van activiteiten in petto.

Als u dit stukje leest is de tentoonstelling over ‘Winters in den Brommert’ juist ten einde. Het was een gezellige tentoonstelling, waar nogal wat mensen genoten hebben van de mooie foto’s over de vroegere schaatspret op De Waal. In de koek- en zopietent waren heerlijke stoofperen te koop. Velen hebben een zak gekocht, zich trakterend met heerlijke stoofperen en de kas van het Genootschap hiermee steunend. Dank daarvoor!

In Den Brommert wordt intussen hard gewerkt aan de volgende tentoonstelling; die gaat over de Watersnood. 1 februari a.s. is het precies 70 jaar geleden dat de watervloed West Nederland trof, daarbij vele slachtoffers maakte en ook veel schade aanrichtte. Ook in ons dorp veroorzaakte de ramp veel schade, vooral in de Veerweg. Gelukkig waren hier geen slachtoffers. In de volgende editie van De Brug kunt u uitgebreid lezen over de geschiedenis van de Watersnood in ons dorp. De nieuwe tentoonstelling is vanaf zaterdag 28 januari te zien, tot zaterdag 25 maart a.s. iedere woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. 

In het cadeauwinkeltje van Den Brommert zijn nog tot eind januari stoofperen te koop. Een zak 2,5 kilo kost € 3,50. Nieuw zijn mooie armbandjes voor aantrekkelijke prijs. En weet u dat iedere zaterdagmiddag ook onze documentatieruimte open is. Onze vrijwilligers kunnen u helpen met allerlei informatie over de geschiedenis van Ambacht. Dikwijls komen er mensen, die op zoek zijn naar oude foto’s van ons dorp. Begrijpelijk, want ons archief bevat duizenden digitale foto’s. Ook voor stamboomonderzoek kan men u wellicht de ontbrekende informatie geven. Van harte welkom!