Afbeelding
Foto: Cees van Meerten FotoExpressie

Koningsdag in Hendrik-Ido-Ambacht!

Lokaal

De weersvoorspelling spande erom in de week voorafgaand aan 27 april, maar uiteindelijk werd het een heerlijke Koningsdag zonder een druppel regen en met veel zon! Mede dankzij het prachtige weer konden vele Ambachters en mensen uit de regio genieten van de vele activiteiten die de Oranjevereniging ook dit jaar weer organiseerde. Van de Ambachtse Oranje Breakfast Run (die dit jaar in alle vroegte bijna 400 lopers trok!) tot de vele activiteiten rondom De Schoof, de Singels en in de Volgerlanden natuurlijk bij de Sophiapromenade en Orange Garden. De dag werd feestelijk afgesloten met de taptoe, de lampionnenoptocht en het vuurwerk!
Dankzij onze vrijwilligers, sponsoren en vele anderen die een steentje bijdroegen was het een dag met een gouden randje. Oranjevereniging ‘Wilhelmina-Juliana’ bedankt alle betrokkenen heel hartelijk voor hun inzet en bijdrage!

Voorzitter Eyup Karso
“Het was een geweldige Koningsdagviering! Ik ben enorm trots op ons dorp en de manier waarop we samenkwamen om deze dag te vieren. Het was een feest vol kleur, muziek en gezelligheid. Als voorzitter wil ik graag mijn dankbaarheid en waardering uitspreken aan alle vrijwilligers en sponsoren die hebben bijgedragen aan het slagen van deze dag. Dankzij jullie was deze dag een groot succes en heeft het de feestelijke sfeer gebracht die ons dorp zo kenmerkt.”

Burgemeester Jan Heijkoop
“Als burgemeester wil ik graag mijn waardering uitspreken voor de geslaagde Koningsdagviering. Ik ben trots op de manier waarop we deze bijzondere dag hebben gevierd en ik wil graag onze Oranjevereniging ‘Wilhelmina-Juliana’ bedanken voor hun harde werk en toewijding. Dankzij jullie inspanningen hebben we een fantastische Koningsdag kunnen vieren, waarbij onze inwoners en bezoekers hebben genoten van alle festiviteiten.”

Ambachtse Oranje BreakfastRun
Er zijn in totaal 383 deelnemers, waarvan 191 Ambachters aan de start verschenen van de Ambachtse Oranje Breakfast Run editie 2023. Hiervan was de jongste deelnemer 7 en de oudste 88 jaar. De snelste Ambachter op de 5 km bij de heren was Ali Shugul en op de 10 km Roy Sparenburg, bij de dames waren dat Marga van Rooijen en Marion van Tilburg.En Leendert van der Lugt heeft met een tijd van 15:39 het parcoursrecord gelopen.
Zoals iedere Breakfast Run was er ook dit jaar weer een goed doel waar een deel van de opbrengst aan geschonken werd. Dit jaar was dat de Voedselbank Hendrik-Ido-Ambacht.Na de prijsuitreiking is er een cheque van € 1000,- overhandigd aan Dick Brouwer, voorzitter van de Voedselbank
Hendrik-Ido-Ambacht.

Foto’s: Cees van Meerten

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vele Ambachters en mensen uit de regio genieten van de vele activiteiten die de Oranjevereniging ook dit jaar weer organiseerde.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding