Afbeelding

Mondzorg Ambacht bestaat 10 jaar!

Lokaal

Allereerst willen wij als team beginnen om onze patiënten te bedanken. Dank u wel voor het vertrouwen. Wij weten maar al te goed dat het bezoek voor velen geen hobby is en dat er tussen tandarts/mondhygiënist en patiënt een vertrouwensband moet ontstaan. En als deze vertrouwensband er eenmaal is ontstaan ook vaak de mooiste gesprekken, leuke verhalen, gesprekken met een lach en soms met een traan, het hoort er allemaal bij!

Toen Elea Kooiman-van der Wal haar praktijk 10 jaar geleden startte, had ze geen idee dat het na 10 jaar een tandartspraktijk zou zijn met verschillende disciplines, zoveel leuke collega’s en een tweede vestiging in Heerjansdam.

Elea: “Ik ben begonnen in 2013, midden in een economische crisis. Sommigen zeiden tegen mij; “weet je wel zeker dat je dit nu gaat doen?” Ik zag daar (misschien een beetje bleu) totaal geen bezwaar in. Ik had mijn zinnen gezet op een eigen praktijk en dat gaat me lukken ook!” Ik startte met 1 behandelkamer en met mijn zusje Rebecca, die de telefoon opnam, afspraken maakte en de administratie deed. We zijn totaal verschillend en wisten niet dat we zo goed samen konden werken! Na 2 jaar kwam er een tweede behandelkamer bij en een collega mondhygiënist. Zo zijn we jaren door blijven gaan, totdat ik het ondernemerschap van een mondhygiënepraktijk eigenlijk “te simpel” vond worden en ik het in mijn hoofd kreeg om een tandartspraktijk te starten. Nou dat heb ik geweten! Met een heleboel extra wet- en regelgeving dat op mijn pad kwam, heb ik doorgezet en ontstond er toch langzaam die tandartspraktijk die ik in mijn hoofd had! Met hulp van de tandartsen die bij mij werken hebben we met z’n allen iets moois opgebouwd, ik ben dan ook niet alleen trots op mijzelf, maar meer op mijn team! Inmiddels werken we met 15 teamleden en hebben we onlangs weer een nieuwe tandarts aangenomen!

In 2021 deed de kans zich voor om een tandartspraktijk in Heerjansdam over te nemen, we zaten toen ook midden in de “Coronacrisis”. Weer in een crisis aan een uitdaging begonnen, inmiddels minder bleu, maar toch de uitdaging aangegaan!

Nieuwe tandarts Vian Zubeir
We vieren niet alleen ons 10 jarig jubileum, maar ook dat Vian Zubeir (tandarts) ons team is komen versterken. Haar foto ziet u in dit artikel. Vian heeft lange tijd gewerkt in een praktijk in de regio en werkt nu bij ons op beide lokaties.

Toekomst?
En de toekomst? “Ik stel mijzelf nooit echt een doel” aldus Elea. Misschien niet heel zakelijk, maar ik heb ook nooit als doel gehad om een tandartspraktijk te starten. Door mijn enthousiasme, ondernemersdrang en mijn team mee te nemen in de plannen die ik heb, ontstaan mooie dingen. Ik vind dat de zorg ook niet zakelijk bekeken moet worden, je moet gewoon de beste zorg leveren!

Nemen jullie nog patiënten aan? Jazeker! Ik vind dat iedereen recht heeft op tandheelkundige zorg, het is aan mij de taak ervoor te zorgen dat iedereen welkom is en dat de mogelijkheden er zijn!

Mondzorg Ambacht
De Spiegel 15
3341 CA Hendrik-Ido-Ambacht
078 785 1621

Vian Zubeir (tandarts) is het team komen versterken