Afbeelding

Divers programma in de Week van de Opvoeding

Lokaal

Van 2 tot en met 8 oktober 2023 is het de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema net als vorig jaar ‘Samen delen, samen weten’ omdat je met elkaar meer weet dan alleen. Kleine problemen of hulpvragen zijn vaak snel op te lossen door deze uit te wisselen met een ander. In de gemeente Zwijndrecht vinden er in deze week een aantal gratis activiteiten plaats die ondersteuning kunnen bieden bij de opvoeding.

Wethouder Ronald de Meij: “Ervaringen delen, praten over opvoeding, jezelf mogen zijn als ouder en daarin mogen groeien door te leren van andere ouders is erg waardevol als je opgroeiende kinderen hebt. Tijdens de week van de opvoeding bieden we een divers programma van activiteiten voor opvoeders met kinderen van alle leeftijden. Hierin krijgt u tips en handvatten voor het omgaan met gedrag en emoties en om de balans te vinden tussen de verschillende behoeften. Ik nodig u uit om hieraan mee te doen.”

Wat is er te doen?
Heeft u pubers in huis? Ga dan naar de Ouderavond ‘Ik ben geen kind meer’ met jongerencoach Oscar Groenewout op donderdag 5 oktober van 19.30 – 21.15 uur in Het Loket Zwijndrechtse Waard. Voor opvoeders van kinderen tot 12 jaar raden we de webinar ‘Kinderen & (pittige) emoties’ van opvoedkundige Tischa Neve. Aanmelden kan door een mail te sturen naar weekvandeopvoeding@zwijndrecht.nl. Toppie organiseert op 3 en 4 oktober weerbaarheidstrainingen voor kinderen van groep 3 tot en met 8.

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op www.zwijndrecht.nl/weekvandeopvoeding. 

Heeft u (opvoed)vragen of hulp nodig?
De jeugdgezondheidszorg is er voor alle kinderen en jeugdigen van 0-18 jaar en hun ouders/verzorgers. Heeft u vragen over voeding, verzorging of opvoeding? Ze denken graag met u mee. Mail naar jgz-zwijndrecht@jongjgz.nl of bel naar 088 566 45 49. Meer informatie op de website www.jongjgz.nl.

Het Vivera Sociaal Wijkteam is er voor alle inwoners van Zwijndrecht van 0 tot 100+ jaar. U kunt bij het wijkteam terecht met allerlei vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Denk hierbij aan vragen over opvoeden en opgroeien, jeugd, gezondheid, wonen, zorg en welzijn maar bijvoorbeeld ook financiën, eenzaamheid of op het gebied van relaties. Mail naar info@stzwijndrecht.nl of bel naar 078 770 81 81. Of kijk op de website www.viverasociaalwijkteam.nl.

Afbeelding
Afbeelding